Annonce
Aabenraa

Udvalg træffer beslutning: Hvor dyr må løsning være?

Hvor der i dag er hæk, vil der blive etableret en støjmur, mens den tidligere børnehave rives ned for at gøre plads til parkeringspladser og en ny tilkørselsvej. Arkivfoto: Claus Thorsted
Socialdemokratiet holder fast i, at ejerne af Grønnevej 34 skal holdes skadefri i forbindelse med byggeriet af det nye plejehjem. Udvalgsformand afventer møde.
Annonce

Tinglev: Grundlæggende synes formanden for vækstudvalget for land og by, Philip Tietje (V), at forslaget om at bygge en støjmur mellem ægteparret Bente Junker Hansen og Lars Thonesens hus og den nye indkørselsvej fra Grønnevej til Tinglev Midt, ser fornuftigt ud.

- Når man lukker den gamle vej og samtidig laver et nyt hegn med tilhørende plantebælte på den anden side, så mener jeg ikke, de er dårligere stillet end nu. Der vil trods alt kun være moderat trafik på den nye vej, er udvalgsformandens umiddelbare holdning.

Lægge sig fast på, at det også er den rigtige løsning, ønsker han dog ikke at gøre endnu.

- Nej, jeg har brug for at drøfte det i udvalget, inden jeg tager en beslutning, siger Philip Tietje.

Annonce

Skal holdes skadefri

Sagen kommer på dagsordenen torsdag den 5. december, og her vil næstformanden, socialdemokraten Erik Uldall Hansen, have én ting for øje: At ægteparret ikke må stilles ringere end nu.

- Jeg har hørt om det forslag, de har fået forelagt, og jeg er umiddelbart enig med dem i, at det ikke opfylder det kriterium, at de skal holdes skadefri. De kommer stadig til at bo på en ø, siger Erik Uldall Hansen, der understreger, at Junker Hansen og Thonesen jo ikke har aktier i plejehjemsprojektet, så derfor skal de ikke lide tab på det.

Næstformanden erkender dog også, at det ikke er så ligetil. For uanset, hvilken løsning udvalget ender med at fremsætte for byrådet, så er der ikke sat penge af til det.

Annonce

Flere muligheder

Og økonomien bliver det springende punkt. Udvalget vil til mødet få flere scenarier end det ene med støjmuren præsenteret. Blandt andet et, hvor kommunen går ind og overtager Grønnevej 34, men også et, hvor naboen - den tidligere danske børnehave fra 1933 - bevares efter ønske fra flere Tinglev-borgere.

- Vælger vi at gå ind og købe Grønnevej 34, så er det jo ikke bare det, huset koster. Så skal der lægges omkostninger til nedrivning og genetablering af området ind. Og skal vi lade børnehaven stå, skal hele projekteringen af infrastrukturen omkring plejehjemmet gå om, og så snakker vi helt andre beløb, forklarer Philip Tietje udfordringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce