Annonce
Sønderborg

Udvalg vil hylde kulturen med en pris

Prisen skal uddeles på Kulturforum. Arkivfoto: Patricio Soto
Udvalget for kultur, idræt, handel og turisme har besluttet at stifte en ny kulturpris, Kompasnålen, som skal uddeles til en person eller en forening.

Sønderborg: Kulturen skal hyldes i Sønderborg Kommune. Det skal ske med en kulturpris, som skal gå til en person eller forening, som arbejder for at fremme kommunens kulturliv og sætter retning inden for kulturen. Det har udvalget for kultur, idræt, handel og turisme besluttet. Ideen til kulturprisen kom fra kulturaktørerne på arrangementet Kulturforum.

- Der er et ønske om at lave en kulturpris som et godt eksempel, som andre kan følge. Vi har lyttet og vil gerne uddele et skulderklap. Vi skal huske at fortælle de gode historier, for der sker så mange gode ting i Sønderborg Kommune og i kulturlivet, derfor har vi imødekommet det ønske, siger Jesper Kock (S), der er fungerende formand for kulturudvalget.

Prisen skal hedde Kompasnålen - her peger Kulturkompasset hen, og med prisen følger 10.000 kroner. Alle kan indstille foreninger eller personer til prisen for enkeltarrangementer eller varige tiltag. En jury bestående af politikere i kulturudvalget, den kommunale kulturchef samt en privat aktør skal udpege vinderen. Formålet med prisen er at hylde de frivillige personer eller foreninger, der gør en særlig indsats for kommunens kulturliv. Den særlig indsats skal sætte retning, nytænke og være fremsynet, lyder det fra kulturforvaltningen.

Prisen skal uddeles på Kulturforum, hvor kommunens kulturaktører mødes med politikere og forvaltning og snakker om femtidens kulturoplevelser i Sønderborg Kommune. Næste Kulturforum er planlagt til den 7. marts 2020.

Der åbnes for indstillinger til kulturprisen i januar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce