Annonce
Haderslev

Udvalg vil omstøde enig byrådsbeslutning: - Det skal man ikke være for stolt til

De konservative og radikale vil bruge den gamle Hertug Hans Skole som hjemsted for foreningerne. Arkivfoto: Michael Mogensen
Kulturudvalget er parat til at undersøge om en række foreninger kan få deres hedeste ønske opfyldt: At forblive i den gamle Hertug Hans Skole. Den skulle ellers sælges, men man har lov at blive klogere, mener udvalgsformanden.

HADERSLEV: Man kan altid blive klogere.

Det er ræsonnementet hos formanden Kjeld Thrane (K), når han forklarer en beslutning i kulturudvalget, der nok vil skabe glæde hos en række foreninger. Men samtidig kræve, at en enig byrådsbeslutning skal tages af bordet.

Det drejer sig om de idrætsforeninger samt Kløften Festivalen, der er rykket ind i den tidligere folkeskole i Buegade – tidligere kaldt Hertug Hans Skole. Det er foreninger, der blev hjemløse, da byrådets flertal besluttede at give plads til et højhus på havnefronten, og husly i Buegade var oprindeligt en midlertidig løsning.

Annonce

Hjælper hinanden

Foreningerne er glade for fællesskabet i den gamle skole og vil gerne blive. Blandt andet er det let at hjælpe hinanden med praktiske opgaver.

Med den viden vi har nu, vil det være smartest at kigge på sagen en gang til.

Kjeld Thrane (K), udvalget for kultur og fritid

Nu har udvalget åbnet for, at de faktisk kan blive. Teksten bag den beslutning lyder:

”Udvalget ønsker at fastholde foreningerne samlet og gerne med mulighed for flere foreninger også. Udvalget ønsker alle muligheder for dette belyst, herunder den nuværende placering på Buegade”.

Kjeld Thrane fortæller, at byrådet i forbindelse med købet af det nye rådhus satte det gamle i Gåskærgade til salg, og i den forbindelse kom de gamle skolebygninger i Buegade med i salget.

Den beslutning skal i så fald omgøres, og det er formanden parat til at gøre en indsats for:

- Med den viden vi har nu, vil det være smartest at kigge på sagen en gang til. Det er jo ikke solgt endnu, og der sker altså ikke noget ved at blive klogere. Dengang var der ganske få, der kunne se ideen i et foreningshus. Nu er det prøvet i praksis, og flere kan se, at det fungerer.

- Så du er parat til at trække i land?

- Ja, det skal man ikke være for stolt til, fastslår Kjeld Thrane og påpeger, at det er et enigt udvalg, der står bag indstillingen.

Foruden ham består kulturudvalget af Kim Kabelka (S), Carsten Leth Schmidt (SP), Inga Lykke (V), Thomas Fredsted (V), Janni Pohl (DF og Maria Damgaard (S).

Annonce

Glade for bygningerne

I maj blev der holdt møde med foreningerne i Buegade. Ifølge referatet gav alle de deltagende foreningsrepræsentanter udtryk for, at de gerne vil fortsætte i lokalerne og er interesseret i en løsning, hvor de selv driver dem, og hvor Haderslev Kommune stiller bygningerne til rådighed, sørger for klimaskærm og tekniske installationer, mens foreningerne sørger for indvendig vedligeholdelse og drift.

Ideen om et foreningshus er en gammel kongstanke hos de konservative, og den fik opbakning fra de radikale. Børge Koch (RV), der har en fortid på skolen, sagde i marts 2020, at det optimale var, at bygningerne blev solgt, men han havde sine tvivl om, hvor vidt nogle stod på spring for at købe dem.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Udviklingshæmmede Jens elsker store maskiner: Nu har han fået 'sin egen' hos stor industrivirksomhed

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE til kamp mod topholdet: Aggressiviteten skal med til Herning

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce