Annonce
Kolding

Udvalgformand efter skolebekymring: - Vi skal huske hinanden på, hvor god Munkevængets Skole er

Kristina Jørgensen, til venstre, påpeger, at det er særdeles vigtigt, man italesætter de mange gode kvaliteter ved Munkevængets Skole. Arkivfoto: Søren Gylling
Bekymringen fra Munkevængets Skole over, at Kolding Realskole om få år rykker ind i Munkevænget-distriktet, får formanden for børne- og uddannelsesudvalget til at understrege, at man i den forbindelse skal huske hinanden på, at Munkevængets Skole er en skole med høj kvalitet.
Annonce

Kolding: Det er naturligt nok, at medlemmerne af skolebestyrelsen på Munkevængets Skole reagerer, når de hører, at Koldings største privatskole, Kolding Realskole, om få år efter planen rykker op i dens skoledistrikt.

Det siger formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Kristina Jørgensen (DF), i forbindelse med, at formanden for Munkevængets Skoles bestyrelse har ytret bekymring for, at skolen vil miste elever fra ressourcestærke familier, der efter realskolens flytning kommer til at bo relativt tæt på den private skole og derfor vil vælge denne skole.

Men hun understreger også, at det i den situation er vigtigt at huske på, at Munkevængets Skole er en god skole med høj kvalitet, og at det er væsentligt at sige dette højt til hinanden og udbrede budskabet. Og at Munkevængets Skole har 77 procent elever med tosproget baggrund gør den ikke sårbar i særlig grad, mener udvalgsformanden.

- Vi kan konstatere, at Munkevængets Skole gør et rigtig godt stykke arbejde og løfter alle sine elever både fagligt og trivselsmæssigt. Det lykkes de med for både de tosprogede og de ikke tosprogede elever. Så jeg anser ikke Munkevængets Skole for at være sårbar, men tværtimod er de rigtig dygtige. Det bliver også bekræftet ved, at skolebestyrelsen er så optaget af skolens kommende udvikling og mulige påvirkning af øvrige aktører i kommunen, siger Kristina Jørgensen.

Annonce

Et oplyst grundlag

Hun tilføjer, at forældre har det frie valg til at vælge den skole, de ønsker til deres barn - uanset om det er en folkeskole eller privatskole.

- Men valget skal ske på et oplyst grundlag, siger hun og opfordrer til, at man "i fællesskab husker hinanden på, at Munkevængets Skole er en rigtig god skole."

Kristina Jørgensen forklarer, at skolernes antal af tosprogede elever formentlig vil blive genstand for politisk interesse, når hun til foråret i børne- og uddannelsesudvalget vil rejse en diskussion omkring skolernes fysiske udviklingsplaner og deriblandt, hvordan skoledistrikterne er indrettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce