Annonce
Esbjerg

Udvalgsformand: Cykelstibro er ikke i små trafikanters interesse

Cykelsti- og gangbroen mellem Østerbyen og centrum, her i den visualisering, Esbjerg Kommune har fået udarbejdet, er ikke nødvendigvis den bedste løsning for små trafikanter, mener formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (V).
At anvende 50 millioner kroner til en gang- og cykelstibro over banelegemet tilgodeser ikke den grønne omstilling, siger formand for Teknik & Byggeudvalget efter cyklistformands appel om at bygge broen over banelegemet alligevel.

Esbjerg Kommune: Hverken den grønne omstilling eller cyklisterne bredt set i kommunen er tjent med, at der bruges godt 50 millioner kroner på at genoplive og bygge den skrinlagte gang- og cykelstibro mellem Exnersgade og Jernbanegade.

Det siger formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (V), efter opfordringen fra formanden for Cyklistforbundet i Esbjerg, Reni Hatting.

- Den samlede pris for cykelstibroen mellem Østerbyen og banegården svarer til alt i alt knap seks års kommunal cykelstipulje, så jeg mener faktisk, at både den grønne omstilling og cyklister generelt er bedre tjent med, at vi bruger pengene på cykelstier rundt omkring i kommunen fremfor at lægge alle pengene i ét stort prestigeprojekt, siger Søren Heide Lambertsen og henviser til, at der som altid er ønsker nok til cykelstier, mens det kniber mere med at finde pengene til at opfylde ønskerne.

Annonce

Ikke børnevenlig

- Når Reni Hatting mener, at børnene mere trygt kan færdes over cykelstibroen fremfor den alternative løsning, vi har foreslået med gennemkørsel i viadukten ved shoppingcenter Broen, så er jeg faktisk uenig. Jeg ville bestemt ikke lade et seks års barn benytte cykelstibroen selv - på Jernbanegade-siden skal man op via en rulletrappe sammen med sin cykel, og når man skal ned igen på Exnersgade-siden, så skal man virkelig kunne bremse, for ellers får man for meget fart på til, at det går godt, siger Søren Heide Lambertsen og fortsætter:

- Jeg mangler stadig at høre fra Socialdemokratiet, hvor pengene til at betale cykelstibroen skal komme fra, og hvis man virkelig mener, at man vil bruge 20-30 millioner kroner mere på cyklistområdet, så er min holdning, at cyklisterne er bedre tjent med, at millionerne bruges til almindelige, trafiksikre cykelstier - eksempelvis ved Boldesager Skole i Nørrebrogade. Der er pengene langt bedre anvendt end til cykelstibroen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce