Annonce
Sønderborg

Udvalgsformand: Det handler om grøn omstilling og arbejdspladser

Grøn omstilling mod CO2-nullet og arbejdspladser er vigtigt for kommunen, understreger formanden for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard (Fælleslisten)
Formand for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard (Fælleslisten) er med på, at alle tager forbehold for at bo nær biogasanlæg. Men biogas er en vigtig brik i at nå CO2-målet og bidrager også med arbejdspladser, siger hun.
Annonce

Sønderborg: - Jeg er helt med på, at der næppe er nogen, der har et stort ønske om at bo nær et biogasanlæg. Men hvis det skulle gå efter det, så er der ingen steder. Her er der trods alt tale om en biogasanlæg, som placeres på landet og ikke nær selve Kværs by. Men nogle vil jo altid bo tættere på end andre, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard (Fælleslisten).

Siden et par borgermøder i januar og marts 2019 har hun skulle tale kommunens sag i forhold til kritikken af placeringen af biogasanlægget i et landområde nær Felstedvej med forbindelse til motorvejen.

Aase Nyegaard vil ikke forholde sig til, hvorvidt placeringen giver mening i forhold til leverancer af gylle fra landmænd, eller om det giver mere kørsel.

- Det er Nature Energy, som laver aftalerne med landmænd, og jeg ved bare, at de har et godt samarbejde med leverandørforeningen BioenergiSyd, tilføjer Aase Nyegaard.

Annonce

Grøn fremtid med beskæftigelse

Aase Nyegaard har på byrådets vegne svaret på en lang spørgsmål fra de utilfredse borgere.

- Vores opgave er at danne rammerne, når en virksomhed henvender sig. Det sker selvfølgelig i tæt dialog, hvor alt ikke kommunikeres ud. Men vi forsøger at tage de hensyn, vi skal, og biogas er et vigtigt element for kommunen i vores vej mod at blive CO2-neutral i 2029. Og så er der arbejdspladser i det, understreger hun.

Biogasanlægget i Glansager beskæftiger 15 og giver arbejde til underleverandører i et omfang, der svarer til omkring 40-50 stillinger har Nature Energy meldt ud.

- Der vil nok altid være noget uenighed omkring den slags sager. Lidt lige som med vindmøller, men jeg er ked af, at det har udviklet sig til ren kritik med næsten krig frem for en dialog, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce