Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand er ikke bekymret: - Vi skal nok have nyt tilbud klar til januar

Kristian Andersen (KD) er sikker på, at der kan findes en god erstatning for Lær Dansk. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Selvom Lær Dansk med omkring syv måneders varsel har meldt kommunen, at de lukker deres sprogcentre, forventer beskæftigelsesformand Kristian Andersen (KD), at der vil være et nyt tilbud klar til udenlandske nytilkomne.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Når Lær Dansk lukker ved årsskiftet, står et nyt sprogcenter klar til at overtage undervisningen af voksne udlændinge.

Det er der ingen tvivl om hos Kristian Andersen (KD), der er formand for kommunens beskæftigelsesudvalg.

Det er selvom, at udvalget først i denne uge blev bekendt med, at Lær Dansk lukker sine sprogcentre i 11 kommuner, fordi organisationen bag ikke kan få det til at løbe rundt.

Lukningen falder dog på et tidspunkt, hvor den kommunale danskundervisning alligevel var taget til eftersyn.

- Vi har jo været rigtig glade for det samarbejde, vi har haft med Lær Dansk, så vi er faktisk rigtig kede af, at de lukker. Samtidig er vi i en proces, hvor vi tænker det hele igennem. Vi fik faktisk en redegørelse ved sidste beskæftigelsesudvalgsmøde, hvor de viste sig, at behovet stadigvæk er der, men at virksomhederne har svært ved at finde ud af, hvilke tilbud og muligheder der er. Vi vil derfor gerne prøve at lave noget, der bliver endnu mere overskueligt, så det er til at finde ud af, hvilke frivillige tilbud der er, hvad man kan på uddannelsescentret, og hvilke private aktører der er, siger han og tilføjer:

- Jeg er ikke så nervøs, for vi skal nok have noget klar til 1. januar. Det er jeg ikke så bange for, siger Kristian Andersen.

Annonce

Danskundervisning er godt givet ud

Han og beskæftigelsesudvalget skal holde et møde med et kommunalt vidensudvalg efter sommerferien, hvor dansktilbuddet er på dagsordnen.

- Vi skal finde ud af, hvordan vi kan opretholde et godt tilbud, så vi både kan ramme de målgrupper, det drejer sig om og forhåbentligt gøre det mere overskueligt for virksomhederne.

- Vi er på sidste møde blevet enige om at sende en budgetansøgning til byrådet, hvor vi gerne vil søge om penge til at opretholde nogle tilbud til sprogundervisning. Vi vedtog jo for 2,5 år siden at sætte 500.000 kroner af, og det er i den størrelsesorden, vi søger igen, siger udvalgsformanden.

Han pointerer, at selvom kommunerne er forpligtede til at tilbyde danskundervisning til nyankomne voksne udlændinge, så er det også noget, man gør med glæde.

- Det er i den grad i vores interesse, at vi gør det, for hvis både flygtninge og østeuropæere ikke lærer dansk, er det svært for dem at komme ind på arbejdsmarkedet og fastholdes der, siger han.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Fællessang i Over Jerstal Bypark

Esbjerg

Skulle besøge en veninde: Kørte galt i stjålet bil og efterlod den midt på motorvejen

Annonce