Annonce
Sport

Udvalgsformand: Flere atleter vil få hal til at glide lettere ned

De støste talenter og mest dedikerede atletikudøvere træner udenfor på Vejle Atletikstadion uanset vejret. Men klubben har svært ved at fastholde og tiltrække medlemmer uden indendørs faciliteter. Foto: Michael Svenningsen
Kulturudvalgsformand opfordrer Vejle IF til at sætte fart på rekrutteringen og finde sponsorer, der kan være med til at finansiere en hal på stadion.

Vejle: Medlemmerne i kommunens eneste atletikklub, Vejle IF, drømmer om at vintertræne i en hal på langsiden af Vejle Atletikstadion.

I dag er atleterne tvunget til at træne ude hele vinteren, og det gør det svært at holde på medlemmer og sikre talenterne gode træningsbetingelser.

Derfor håber klubben, at tiden er ved at være moden til, at Vejle Kommune vil investere i en lethal, der blandt andet kan rumme en 60 eller 100 meter løbebane samt spring- og styrketræningsfaciliteter. Håbet i klubben er, at hallen kan opføres, hvor den gamle stadiontribune lå.

Annonce

Invitér udvalget på besøg

Så sent som til efterårets budgetforhandlinger havde Vejle IF sendt et anlægsønske til byrådet, men her var der ikke flertal for at afsætte de fem til seks millioner kroner, det koster at opføre hallen.

Formanden for kultur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K), understreger dog, at klubbens ønske blev drøftet seriøst under forhandlingerne.

I 2016 satte kulturforvaltningen arkitekterne fra Rum til at tegne et forslag til en atletikhal. Rum foreslog, at lethallen skulle konstrueres af stålprofiler, der beklædes med polycarbonat-plader med forskellige grader af transparens, så Nørreskovens skiftende farver kan anes gennem bygningen. Dengang lød projektets pris på cirka otte millioner kroner, hvilket også inkluderede nedrivsningsudgifter til den i dag nedrevne tribune. Illustration: Rum/Vejle Kommune

- Det er rigtigt, at projektet ikke nød fremme, og vi har behandlet deres budgetønske en gang tidligere. Jeg kan sagtens forstå, at de gerne vil have indendørs faciliteter, men vi kan ikke gøre noget nu. De må lave en god case, invitere kulturudvalget på en besigtigelse af faciliteterne på stadion og fremsende ønsket igen til dette års budgetforhandlinger, foreslår Dan Arnløv.

Annonce

Afviser at det klinger hult

Klinger det ikke hult, at Vejle kalder sig "Parasportens Hovedstad" og er Team Danmark Elitekommune med atletik som satsidræt, når man ikke kan tilbyde atletikken indendørs faciliteter?

- Det synes jeg ikke, og atletikken har haft gode resultater. Men alle vil gerne have bedre faciliteter, og vi har investeret flere hundrede millioner kroner i idrætsanlæg de senere år. Der er her tale om et meget idrætsspecifikt anlæg, hvor vi nok er mere til generelle anlæg, der har mange brugere og kommer flest muligt til gavn, siger Dan Arnløv.


Det er et fantastisk projekt for atletikklubben, men de må prøve at få en større medlemsvolumen.

Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for kultur- og idrætsudvalget


Netop antallet af brugere og antallet af atletikudøvere er den store udfordring, mener udvalgsformanden. Selvom han er med på, at de rigtige faciliteter vil medvirke til at øge klubbens tiltrækningskraft på nye atleter.

- Jeg ved godt, at det er et spørgsmål om hønen eller ægget. Men de fleste af Vejle IF's medlemmer løber i skoven og er ikke deciderede atletikudøvere. Skal klubben overbevise flere politikere inden budgetforhandlingerne til september, skal jeg have flere argumenter med ind til forhandlingerne, og her bidrager klubbens nuværende medlemstal ikke, siger udvalgsformanden.

Annonce

Gamle tribune er væk

Hvis klubben formår at tiltrække flere atleter og samtidig kan stille med sponsorer, der vil være med til at dække anlægsinvesteringen, spår Dan Arnløv projektet større muligheder.

Nu er der ikke længere udgifter til at fjerne den gamle tribune, som blev revet ned i sommer. Baner det ikke vej for hallen?

- Tribunen skulle rives ned under alle omstændigheder, inden den var til fare for sine omgivelser. Men nedrivningen har ikke gjort vejen til en ny hal længere, medgiver Dan Arnløv.

Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce