Annonce
Sport

Udvalgsformand: Flere atleter vil få hal til at glide lettere ned

De støste talenter og mest dedikerede atletikudøvere træner udenfor på Vejle Atletikstadion uanset vejret. Men klubben har svært ved at fastholde og tiltrække medlemmer uden indendørs faciliteter. Foto: Michael Svenningsen
Kulturudvalgsformand opfordrer Vejle IF til at sætte fart på rekrutteringen og finde sponsorer, der kan være med til at finansiere en hal på stadion.

Vejle: Medlemmerne i kommunens eneste atletikklub, Vejle IF, drømmer om at vintertræne i en hal på langsiden af Vejle Atletikstadion.

I dag er atleterne tvunget til at træne ude hele vinteren, og det gør det svært at holde på medlemmer og sikre talenterne gode træningsbetingelser.

Derfor håber klubben, at tiden er ved at være moden til, at Vejle Kommune vil investere i en lethal, der blandt andet kan rumme en 60 eller 100 meter løbebane samt spring- og styrketræningsfaciliteter. Håbet i klubben er, at hallen kan opføres, hvor den gamle stadiontribune lå.

Annonce

Invitér udvalget på besøg

Så sent som til efterårets budgetforhandlinger havde Vejle IF sendt et anlægsønske til byrådet, men her var der ikke flertal for at afsætte de fem til seks millioner kroner, det koster at opføre hallen.

Formanden for kultur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K), understreger dog, at klubbens ønske blev drøftet seriøst under forhandlingerne.

I 2016 satte kulturforvaltningen arkitekterne fra Rum til at tegne et forslag til en atletikhal. Rum foreslog, at lethallen skulle konstrueres af stålprofiler, der beklædes med polycarbonat-plader med forskellige grader af transparens, så Nørreskovens skiftende farver kan anes gennem bygningen. Dengang lød projektets pris på cirka otte millioner kroner, hvilket også inkluderede nedrivsningsudgifter til den i dag nedrevne tribune. Illustration: Rum/Vejle Kommune

- Det er rigtigt, at projektet ikke nød fremme, og vi har behandlet deres budgetønske en gang tidligere. Jeg kan sagtens forstå, at de gerne vil have indendørs faciliteter, men vi kan ikke gøre noget nu. De må lave en god case, invitere kulturudvalget på en besigtigelse af faciliteterne på stadion og fremsende ønsket igen til dette års budgetforhandlinger, foreslår Dan Arnløv.

Annonce

Afviser at det klinger hult

Klinger det ikke hult, at Vejle kalder sig "Parasportens Hovedstad" og er Team Danmark Elitekommune med atletik som satsidræt, når man ikke kan tilbyde atletikken indendørs faciliteter?

- Det synes jeg ikke, og atletikken har haft gode resultater. Men alle vil gerne have bedre faciliteter, og vi har investeret flere hundrede millioner kroner i idrætsanlæg de senere år. Der er her tale om et meget idrætsspecifikt anlæg, hvor vi nok er mere til generelle anlæg, der har mange brugere og kommer flest muligt til gavn, siger Dan Arnløv.


Det er et fantastisk projekt for atletikklubben, men de må prøve at få en større medlemsvolumen.

Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for kultur- og idrætsudvalget


Netop antallet af brugere og antallet af atletikudøvere er den store udfordring, mener udvalgsformanden. Selvom han er med på, at de rigtige faciliteter vil medvirke til at øge klubbens tiltrækningskraft på nye atleter.

- Jeg ved godt, at det er et spørgsmål om hønen eller ægget. Men de fleste af Vejle IF's medlemmer løber i skoven og er ikke deciderede atletikudøvere. Skal klubben overbevise flere politikere inden budgetforhandlingerne til september, skal jeg have flere argumenter med ind til forhandlingerne, og her bidrager klubbens nuværende medlemstal ikke, siger udvalgsformanden.

Annonce

Gamle tribune er væk

Hvis klubben formår at tiltrække flere atleter og samtidig kan stille med sponsorer, der vil være med til at dække anlægsinvesteringen, spår Dan Arnløv projektet større muligheder.

Nu er der ikke længere udgifter til at fjerne den gamle tribune, som blev revet ned i sommer. Baner det ikke vej for hallen?

- Tribunen skulle rives ned under alle omstændigheder, inden den var til fare for sine omgivelser. Men nedrivningen har ikke gjort vejen til en ny hal længere, medgiver Dan Arnløv.

Annonce
Esbjerg Energy For abonnenter

Esbjerg Energy spillede til nul for første gang i sæsonen og slog Aalborg 5-0: Det kan ikke gøres bedre

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterer: Stamspillerne kom ind og satte liv i SønderjyskE

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce