Annonce
Kolding

Udvalgsformand forsikrer: Vi har strammet op for at få tidligere fat på nye ledige

Poul Erik Jensen understreger, at kommunen har sat gang i tiltag for, at nye ledige kommer tidligere til samtale på jobcentret Arkivfoto: Martin Ravn
- Vi har sat mere personale på området, forsikrer Poul Erik Jensen (S), efter at ny rapport viser, at Kolding Kommune er den næstdårligste kommune i landet til at få nye ledige til samtale på jobcentret. Samtidig har kommunen startet nyt samarbejde med fem a-kasser.

Kolding: Poul Erik Jensen (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget, erkender, at Kolding Kommune har været for dårlige til at tage kontakt til nye ledige. En ny rapport fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at Kolding Kommune er den næstdårligste kommune til at få hevet en ny ledig til samtale på jobcentret.

Tallene i rapporten, der tager udgangspunkt i tredje kvartal 2019, viser, at kun 75 procent af nye ledige kom til samtale i løbet af den første måned. Men selvom rapporten netop er offentliggjort, fortæller Poul Erik Jensen, at arbejdsmarkedsudvalget for længst har forsøgt at stramme op.

- Vi har strammet op, for vi vidste godt, at det, vi gjorde, ikke var godt nok. Vi har sat mere personale på området i efteråret, for det er utrolig vigtigt, at vi tidligt får fat i dem, der ryger ud i ledighed, siger Poul Erik Jensen.

Annonce

Nyt samarbejde

Udvalgsformanden fortæller desuden, at kommunen ved årsskiftet satte gang i et nyt projekt, hvor man arbejder tæt sammen med fem a-kasser. Planen er, at a-kasserne skal tage sig af nogle af de tidlige samtaler med nye ledige.

- A-kasserne tager i samarbejde med jobcentret fat i de nye ledige og får en snak med dem. Det har vi store forventninger til. Det er et forsøg, som Folketinget har sagt ja til, og vi har lavet nogle gode aftaler med dem, siger Poul Erik Jensen.

Ifølge udvalgsformanden har tallene udviklet sig positivt, efter der er kommet nye ansatte til. Det er omvendt for tidligt at evaluere på forsøget med a-kasserne, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Indbrudstyve stjal designmøbler

Danmark

Live: Nu er 187 døde med coronavirus i Danmark

Annonce