Annonce
Haderslev

Udvalgsformand gav godt råd til initiativtagere bag nyt forsorgshjem: Husk naboerne fra starten

Lene Bitsch Bierbaum (V), der er formand for social- og handicapudvalget synes der skal satser på forebyggelse, så færre bliver nødt til at flytte på forsorgshjem. Arkivfoto: Inge Rogat Møller.
Et nyt forsorgshjem er på vej på Aabenraavej i Haderslev, hvis Socialtilsyn Syd godkender planerne. Det var beskeden til social- og handicapudvalget, der tirsdag holdt møde og i den forbindelse fik besøg af initiativtagerne.

HADERSLEV: Haderslev Kommune lægger allerede adresse til to private forsorgshjem, og der er udsigt til to mere. Private aktører har nemlig ret til at oprette et forsorgshjem, såfremt tilbuddet godkendes af Socialtilsyn Syd.

Derfor var der blot tale om en orientering, da initiativtagerne tirsdag mødte politikerne i social- og handicapudvalget. Men det afholdt ikke formand Lene Bitsch Bierbaum (V) fra at give et godt råd til de fremmødte initiativtagere, Benny Lund og Robin Thusing.

- De kunne fortælle, de var i gang, men ventede på at få de nødvendige tilladelser i hus. Jeg rådede dem til at tænke på naboerne og inddrage dem fra begyndelsen, så forsorgshjemmet kan få en god begyndelse, fortalte Lene Bitsch Bierbaum.

Annonce

Hvor mange pladser det nye forsorgshjem får er endnu uvist, og når Socialtilsyn Syd formentlig godkender planerne, så skal der også indhentes byggetilladelser.

Kommer til at koste

Udvalgsformanden lægger ikke skjul på, at endnu et forsorgshjemmet vil kunne mærkes for kommunen rent økonomisk.

- Vi skal jo yde tilskud, det siger lovgivningen, men jeg spurgte også ind til, hvorfor de havde valgt at placere forsorgshjemmet i Haderslev, fordi Haderslev kommune lægger allerede adresse til to forsorgshjem, og fra august tre forsorgshjem, hertil lød svaret, at man har fundet ud af, at der er et behov i selve Haderslev By. Jeg spurgte dog også ind til, om man havde overvejet andre byer end Haderslev, men man fastholdt, at det var i Haderslev, at behovet var, fortæller Lene Bitsch Bierbaum.

jeg spurgte også ind til, hvorfor de havde valgt at placere forsorgshjemmet i Haderslev, fordi Haderslev kommune lægger allerede adresse til to forsorgshjem, og fra august tre forsorgshjem, hertil lød svaret, at man har fundet ud af, at der er et behov i selve Haderslev By.

Lene Bitsch Bierbaum (V)

Hun har tidligere udtryk ønske om, at arbejde langt mere for at sikre forebyggelse, så færre ender på forsorgshjem.

Annonce

Antal svinger

Der er som nævnt allerede to privat drevne forsorgshjem i Haderslev kommune: Dalhoffsminde i Hoptrup med 45 pladser og Stien i Vojens med 28 pladser. Dertil driver Haderslev kommune to nødboligpladser på Bøndergårdene.

Den 19. april havde Haderslev kommune 19 borgere på forsorgshjem uden for kommunen og ni  borgere på Dalhoffsminde og Stien. Mange af de øvrige pladser på Dalhoffsminde og Stien optages af borgere fra andre kommuner. Det vurderes, at Haderslev kommune løbende har cirka 25 – 30 borgere på forsorgshjem. Varigheden af borgernes ophold på forsorgshjem svinger en del, men det er ikke ualmindeligt, at nogle borgere opholder sig op til et år på forsorgshjem.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Da han friede troede jeg først det var en joke

EfB For abonnenter

Genlæs livebloggen: EfB sluttede sæsonen af i en målrig hjemmekamp mod nordjysk nedrykker

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Annonce