Annonce
forside

Udvalgsformand: - Ikke stolt over besparelser

Claus Kulmbach (V) formand for skole og børn-udvalget skriver:

Vi vil styrke almenområdet på den lange bane.

Skole og børn-udvalget har modtaget 30 høringssvar i forbindelse med det budget, der er sendt i høring. De 30 høringssvar gør indtryk. Hele udvalget har på et udvalgsmøde forholdt sig til alle høringssvarene.

Udvalget anerkender, at så mange høringssvar forstår den økonomisk svære situation og nødvendigheden af at prioritere. Det er bestemt ikke med stolthed, at der skal spares på udvalgets område, selv om der er sparet forholdsvis mindre på dette område.

Der er kommet en del forslag i høringssvarene, som vil indgå i udvalgets arbejde i forhold til udmøntning af rammebesparelse.

Udvalget vil på baggrund af høringssvarene også i det kommende år drøfte tildelingsmodellen og ligeledes inklusionsmodellen. De 2 modeller kan virke uretfærdige for nogen, specielt det store spring mellem grupperne i tildelingsmodellen er blevet påtalt i mange høringssvar. I forhold til inklusionsmodellen er der forsøgt med gode kræfter at finde en anden model. Det er ikke lykkedes endnu. Vi ser på det igen.

Udvalget vil i den kommende tid arbejde for at styrke almenområdet både økonomisk og pædagogisk på den lange bane for at komme i mål med de strategiske mål, der er besluttet af byrådet. Mål der blandt andet går ud på at øge trivslen og andelen af uddannelsesparate, der forlader folkeskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce