Annonce
Haderslev

Udvalgsformand om gåselort i Damparken: Det er sabotage fra medarbejdere i forvaltningen

Gåsestorm i Damparken. Igen i år er Damparken invaderet af gæs og gæslinger. De fylder meget, og det har skræmt andre fugle væk. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Benny Bonde (NB), formand for udvalget for plan og miljø i Haderslev Kommune er træt af, at der heller ikke denne sommer blev sat en stopper for de mange gæs i Damparken. Han retter især vreden mod forvaltningens medarbejdere.

HADERSLEV: Enhver lyst til at følge opfordringen i det gamle countrynummer "Blanket on the ground" falmer totalt, når man kommer ned i Damparken. Den indbyder langt fra til at lægge tæppet på græsset.

For igen i år er Damparken fuld af gæs, gæslinger og gåseekskrementer, eller på hverdagsdansk: gåselort, og det vækker irritation. Ikke mindst hos udvalgsformand Benny Bonde fra Nye Borgerlige, fordi gæssene i Damparken har flere gange været på udvalgets dagsorden. Senest i februar i år.

Det er ikke kun gæssene, der fylder meget, der gør deres efterladenskaber også. Foto: Connie Bøgwad Schmidt

- Der løber et vandløb under Omkørselsvejen, og det havde vi besluttet skulle spærres af med hegn, således at gæs og gæslinger kunne blive på Damhalvøen, men det er desværre ikke sket, og nu er der alt for mange gæs i Damparken. Jeg har ikke noget mod gæssene, jeg har selv et par stykker i min sø, og havde det været en 20 stykker eller sådan, så var det til at leve med, men ikke det der svineri.

Annonce

- Hvorfor er planen så ikke gennemført?

- Det er fordi, den er saboteret af ubrugelige medarbejdere i forvaltningen, som ikke har gjort det vi har besluttet. Men nu træder vi vande, indtil der kommer udskiftning, og så må vi se, hvad vi kan gøre. Sådan er det, lyder det markante svar fra Benny Bonde.


Det er fordi den er saboteret af ubrugelige medarbejdere i forvaltningen, som ikke har gjort det, vi har besluttet. Men nu træder vi vande, indtil der kommer udskiftning, og så må vi se, hvad vi kan gøre.

Benny Bonde (NA)


Uklar aftale

I referatet fra udvalgets møde i februar står den under punkt 10, Håndtering af gæs i Damparken: "At udvalget besluttede, at der opsættes hegn således at gæslinger forhindres i landgang. Og at den lokale jægerforening kontaktes med henblik på at indhente råd og vejledning".

Det erindrer Svend Brandt, Enhedslistens medlem af udvalget også. Han husker dog også, at man aftalte, at Benny Bonde dagen efter skulle gå en tur ned i parken sammen med forvaltningens direktør, Rune Larsson og en rådgiver, muligvis fra jægerforeningen, og derfor har han svært ved at vurdere Benny Bondes reaktion mod forvaltningen:

- Hvad der skete på det møde, og hvad der blev aftalt. Det er måske der, man har talt om det med hegnene i vandløbet, og det har Benny så blandet sammen med beslutningen fra mødet. Men når det er sagt, så er der ingen tvivl om, at der er for mange gæs i Damparken, at de skider for meget, og at de skræmmer blandt andet gråænderne væk. Det er et problem, vi skal bare finde ud af, hvordan det skal løses.

Gåsestorm i Damparken. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Gåsestorm i Damparken. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Annonce
Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Haderslev

Millionerne ruller ind med ny aftale: Nu kan Aarø få penge til nye boliger

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Esbjerg For abonnenter

Efter opfordringer til test: Kæmpelange corona-køer får esbjergenserne til at rase

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Annonce