Annonce
Kolding

Udvalgsformand efter kritik: Patienter i manuelle kørestole skal bruge gammel indgang

Der bygges i øjeblikket auditorium ved den gamle indgang, så hoveddøren er lukket, men der findes en alternativ indgang lige i nærheden. Arkivfoto: Sygehus Lillebælt
Der skal laves handicappladser ved den gamle indgang på sygehuset, og så skal der stå i indkaldelsesbrevene, at patienter, der har svært ved at komme op ad bakken ved hovedindgangen, skal gå ind ved den gamle indgang. Sådan slipper adgangsforholdene på Kolding Sygehus for at få mere kritik, mener udvalgsformand.

Kolding: Patienter i manuelle kørestole og andre, der har svært ved at komme op ad bakken ved hovedindgangen på Kolding Sygehus, skal gå ind på sygehuset ved den gamle indgang.

Sådan lyder løsningen på den kritik, som Kontaktforum for handicap har henvendt sig til Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg med, hvis man spørger udvalgsformand Karsten Uno Petersen (S). Det var ham, der tog kritikken med på dagsordenen for udvalgets seneste møde med henblik på at finde en løsning.

- Det kræver blot, at vi får lavet nogle særlige handicappladser foran indgangen, og det kan forholdsvis nemt gøres. Samtidig skal patienterne have besked, når de modtager deres indkaldelsesbrev. Det nytter ikke noget, at man laver en ordning, uden at nogen får at vide, at den er der. Det var den løsning, vi snakkede om at køre igennem på mødet, siger Karsten Uno Petersen.

Annonce

Effektivt og billigt

Samtidig er det også den løsning, der virker mest rationel, hvis man tager de økonomiske briller på, mener udvalgsformanden.

- Alternativet ville være, at vi skulle bryde den forplads op og rette op på den, lave reposer og sætte gelændere op. Det ville godt kunne lade sig gøre, men det ville koste en hulens masse penge. Hvis man i stedet kan lave en billigere løsning, som er effektiv og virker, så kan jeg ikke se, at man skal ud og lave om. Det ville også give gener for alle andre, siger han.

Karsten Uno Petersen forventer, at forslaget bliver godkendt på det næste udvalgsmøde.

- Nu skal forslaget beskrives nærmere, og vi skal være 100 procent sikre på, at det kan lade sig gøre. Det er vi sådan set sikre på, men det skal jo undersøges og beskrives alligevel. Jeg går ud fra, at vi tager det op på næste udvalgsmøde og godkender det, lyder det var udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce