Annonce
Kolding

Udvalgsformand efter kritik: Patienter i manuelle kørestole skal bruge gammel indgang

Der bygges i øjeblikket auditorium ved den gamle indgang, så hoveddøren er lukket, men der findes en alternativ indgang lige i nærheden. Arkivfoto: Sygehus Lillebælt
Der skal laves handicappladser ved den gamle indgang på sygehuset, og så skal der stå i indkaldelsesbrevene, at patienter, der har svært ved at komme op ad bakken ved hovedindgangen, skal gå ind ved den gamle indgang. Sådan slipper adgangsforholdene på Kolding Sygehus for at få mere kritik, mener udvalgsformand.
Annonce

Kolding: Patienter i manuelle kørestole og andre, der har svært ved at komme op ad bakken ved hovedindgangen på Kolding Sygehus, skal gå ind på sygehuset ved den gamle indgang.

Sådan lyder løsningen på den kritik, som Kontaktforum for handicap har henvendt sig til Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg med, hvis man spørger udvalgsformand Karsten Uno Petersen (S). Det var ham, der tog kritikken med på dagsordenen for udvalgets seneste møde med henblik på at finde en løsning.

- Det kræver blot, at vi får lavet nogle særlige handicappladser foran indgangen, og det kan forholdsvis nemt gøres. Samtidig skal patienterne have besked, når de modtager deres indkaldelsesbrev. Det nytter ikke noget, at man laver en ordning, uden at nogen får at vide, at den er der. Det var den løsning, vi snakkede om at køre igennem på mødet, siger Karsten Uno Petersen.

Annonce

Effektivt og billigt

Samtidig er det også den løsning, der virker mest rationel, hvis man tager de økonomiske briller på, mener udvalgsformanden.

- Alternativet ville være, at vi skulle bryde den forplads op og rette op på den, lave reposer og sætte gelændere op. Det ville godt kunne lade sig gøre, men det ville koste en hulens masse penge. Hvis man i stedet kan lave en billigere løsning, som er effektiv og virker, så kan jeg ikke se, at man skal ud og lave om. Det ville også give gener for alle andre, siger han.

Karsten Uno Petersen forventer, at forslaget bliver godkendt på det næste udvalgsmøde.

- Nu skal forslaget beskrives nærmere, og vi skal være 100 procent sikre på, at det kan lade sig gøre. Det er vi sådan set sikre på, men det skal jo undersøges og beskrives alligevel. Jeg går ud fra, at vi tager det op på næste udvalgsmøde og godkender det, lyder det var udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Kun tre kommuner går fri af bekymrende smittetal: Nu har coronaen også godt fat i Sønderborg og Vejen

Annonce