Annonce
Esbjerg

Udvalgsformand: Ribes ølbod skal væk om tre år

Ølboden på Domkirkepladsen har været genstand for heftig debat siden den blev stillet op i 2013. Og der er udsigt til, at den får ti års jubilæum på pladsen, da lejekontrakten først udløber om tre år - i 2023. Arkivfoto: Kåre Welinder.
Midt i en corona-tid diskuterede politikerne i kommunens plan- og miljøudvalg tirsdag fremtiden for den nok så omtalte øl-bod foran Hotel Dagmar. Ifølge udvalgsformand Karen Sandrini, (S) skal lejekontrakten for boden opsiges, når den udløber i 2023.

RIBE: Formanden for kommunens plan- og miljøudvalg, Karen Sandrini, (S), erkender at det kan se mærkeligt ud, at politikerne i udvalget midt i den omfattende corona-krise bruger tid på at diskutere fremtiden for den nok så omtalte og omstridte øl-bod foran Hotel Dagmar. En øl-bod, som i årevis har bragt sindene i kog i Ribe. Karen Sandrini havde sat sagen på udvalgets møde, som blev holdt tirsdag formiddag.

- Som udvalg er vi blevet bedt om at genoptage vores almindelige politiske arbejde, selv om vi lige nu befinder os i en ekstraordinær situation på grund af coronakrisen. Derfor havde vi sagen på vores dagsorden. I Plan- og Miljøudvalget har vi til opgave at varetage de sager, som handler om det offentlige byrum i alle kommunens byer, og når vi så har en bygning, som i den grad sætter sit præg på Domkirkepladsen i Ribe, som ellers er præget af mange gamle smukke historiske bygninger fra 1500-tallet. Ja, så betragter jeg det som vores opgave at tage stilling til, om vi synes, det er hensigtsmæssigt, siger Karen Sandrini.

Hun synes, at Ølboden hverken kulturelt eller kommercielt er til gavn for Ribe, og hun mener, at Ølboden skygger for Hotel Dagmar og stilmæssigt skaber forvirring i én af Vestkystens største turistattraktioner. Af samme grund mener hun, at kommunen skal opsige lejekontrakten, når denne udløber i 2023.

Annonce

50.000 kroner

I følge Karen Sandrini får Esbjerg Kommune en årlig udeserveringsafgift i størrelsesordenen omkring 50.000 kroner for ølboden, som står på Domkirkepladsen i Ribe.

Økonomiudvalg

- En beslutning om at opsige lejekontrakten skal tages i kommunens økonomiudvalg, og rent forvaltningsmæssigt hører sagen også under teknik- og byggeudvalget. Men når jeg har taget sagen op i plan- og miljøudvalget, er det fordi, vi som udvalg har ansvaret for sagerne om det offentlige byrum, siger Karen Sandrini, som heller ikke lægger skjul på, at hun også under den sidste kommunalvalgkamp lovede at arbejde for, at ølboden blev fjernet fra Torvet i Ribe.

- Jeg var imod denne ølbod allerede længe før, jeg blev aktiv i kommunalpolitik, siger hun.

Har du et bud på et muligt alternativ til ølboden. Hotel Dagmar kan vel godt have brug for at sælge forfriskninger til ripenserne og turisterne på de varme sommerdage i Ribe?

- Der findes mange muligheder for mobile boder, som kan bruges. Boder, som bruges på festivaler, markeder og ved andre typer af udendørs arrangementer. Men det er jo noget, vi kan diskutere, siger Karen Sandrini.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce