Annonce
Haderslev

Udvalgsformand rystet over Camillas oplevelser med fysisk vold på specialskole: - Jeg er klar til at mødes

Henrik Rønnow, formand for børne- og familieudvalget i Haderslev Kommune, er rystet over de oplevelser, som Camilla Christiansen fortæller, at hun har haft, da hun var elev på Moltrup Skole mellem 1996 og 2003. Arkivfoto: Timo Battefeld og Claus Thorsted
35-årige Camilla Christiansen har til JydskeVestkysten fortalt, hvordan nogle lærere på en specialskole ved Haderslev brugte fysisk og psykisk vold. Hun gik der fra 1996 til 2003. Udvalgsformand er åben for at tage en snak med hende om hendes oplevelser. Men skal kommunen kigge nærmere på sagen, kræver det en borgerhenvendelse.

Haderslev: Torsdag bragte JydskeVestkysten historien om Camilla Christiansen, der fortalte, at hun på specialskolen Moltrup Skole oplevede flere episoder med lærere, der anvendte fysisk og psykisk vold. Hun gik på skolen, der ligger nord for Haderslev, fra 1996 til 2003. Ifølge den tidligere elev så hun blandt andet en lærer sparke en anden elev ned ad en trappe, mens hun selv fik at vide, at hun aldrig ville blive til noget.

Henrik Rønnow (S), formand for børne- og familieudvalget, er rystet over Camillas fortællinger.

- Jeg bliver da ked af det, jeg læser. Der er ikke nogen børn, der fortjener det her, men der er heller ikke nogen, der skal gå med sådanne oplevelser uden at få talt med nogen om det, siger Henrik Rønnow.

Annonce

I artiklen fortæller Camilla Christiansen blandt andet, at hun ville have skrevet et brev til den lærer, der ifølge hende skulle have fortalt hende, at hun aldrig ville blive til noget. Camilla fik det bare aldrig skrevet. Udvalgsformanden ønsker, at hun havde gjort det.

- Når vi har nogle dårlige oplevelser, og når der er noget, der påvirker os, så er det vigtigt, at vi får talt om det med det samme. Camilla beskriver selv, hvordan hun så flot er kommet videre med uddannelse, job og børn, men som jeg kan læse det, så har hun har stadigvæk de her ar på sjælen, siger Henrik Rønnow.

Inviterer til en snak

Rønnow fortæller, at de politiske udvalg på børne- og familieområdet ikke kan gøre så meget for at gå ind i sagen om Moltrup Skole. Men han vil gerne mødes med hende.

- Nu har hun fortalt sin historie, men jeg er klar til at mødes med hende, hvis hun tænker, at det vil gavne, at jeg hører hendes historie, så vil jeg meget gerne lytte til hende. Det er bare vigtigt, at man får sat ord på de ting, man har oplevet, siger Henrik Rønnow.

Sådan noget tager altid afsæt i en dialog med borgeren. Når vi får en borgerhenvendelse, så starter vi med at gå i dialog for at finde ud af, hvad der er op og ned. Og så tager vi den derfra. Men jeg vil ikke gå ind i den her konkrete sag og sige, hvad vi kan gøre med den.

Rasmus Graff, børn- og ungechef i Haderslev Kommune

Rasmus Graff, børn- og ungechef i Haderslev Kommune, ønsker ikke at kommentere den konkrete sag, da der er tale om personsager. Men han fortæller, at kommunen stiller sig til rådighed for borgere, der vil indgå i dialog.

- Historien gør selvfølgelig indtryk på mig. Der er altid en forventning om, at de medarbejdere, der arbejder på folkeskolerne i Haderslev Kommune møder eleverne på en professionel og omsorgsfuld måde, siger Rasmus Graff.

Annonce

Nærmere undersøgelse kræver borgerhenvendelse

Hvorvidt Haderslev Kommune kommer til at gå nærmere ind i sagen om Camillas eller andre elevers barske oplevelser på Moltrup Skole er et spørgsmål om en borgerhenvendelse.

- Sådan noget tager altid afsæt i en dialog med borgeren. Når vi får en borgerhenvendelse, så starter vi med at gå i dialog for at finde ud af, hvad der er op og ned. Og så tager vi den derfra. Men jeg vil ikke gå ind i den her konkrete sag og sige, hvad vi kan gøre med den, siger Rasmus Graff.

- Tager I kun et nærmere kig på aktuelle sager, eller kan I også gøre det ved en sag, som eksempelvis er 20 år gammel ligesom denne?

- Vi er altid til rådighed for en dialog, hvis borgeren vil henvende sig med en oplevelse, de har haft.

Rasmus Graff fortæller, at kommunen altid følger trivselsmålingerne og fører tilsyn for at sikre sig, at andre elever ikke kommer ud for lignende oplevelser i kommunens skoler.

- Ved tilsynene har vi en dialog med skolerne omkring resultaterne for trivsel og faglig udvikling på skolerne - og så snakker vi med skolerne om, hvordan de har tænkt sig at tage hånd om de udfordringer, de nu måtte have.

Moltrup Skole: Sagen kort

Moltrup Skole blev oprettet i 1916 og fungerede som en selvstændig folkeskole indtil 1992, hvor skolen blev nedlagt. Dengang gik der cirka 80 elever på skolen.

Moltrup Skole blev genoprettet som en heldagsskole af Haderslev Kommune tilbage i 1996 - denne gang med nogle andre rammer.

Skolen var normeret til 24 elever, og eleverne var primært mellem 7 og 17 år gamle. Eleverne på skolen var såkaldte "problembørn", der ikke kunne begå sig i folkeskolen. Derfor var der også forholdsvis mange lærere og pædagoger per elev. I 2002 var der 14 pædagoger og lærere på skolen.

Eleverne, der kom fra 5.-10. klasse var på Moltrup Skole, opdelt i to grupper sammensat efter, hvem der bedst gik i spænd med hinanden.

Torsdag bragte JydskeVestkysten historien om den tidligere elev Camilla Christiansen, der fortalte, at hun havde oplevet, at nogle lærere på skolen kunne finde på at anvende fysisk og psykisk vold, da hun gik der fra 1996-2003.

JydskeVestkysten har talt med to andre tidligere elever, der til baggrund bekræfter Camillas historie. Avisen har ligeledes talt med daværende skoleleder Jørgen Hytting samt fire tidligere lærere, der ikke genkender påstandene.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Haderslev

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nyt byråd fritstiller topdirektør for tusindvis af ansatte øjeblikkeligt

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Tredje gang tabte han til kræften: Tidligere indehaver af Expert i Varde er død

KIF Kolding

Fremragende første halvleg af KIF - sølle efter pausen

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aabenraa For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor bygger man nyt for 13 millioner kroner på losseplads, der skal lukke?

Esbjerg For abonnenter

Byråd tager det tunge skyts i arsenalet i brug efter påbud: Klar til at lukke for elevers adgang til skole

Sønderborg

Under et halvt år til Tour de France: Uforudsete udfordringer er dukket op

Annonce