Annonce
Aabenraa

Udvalgsformand ser fjernelser som en hjælp

Signe Bekker Dhiman, socialdemokratisk formand for børn- og ungeudvalget, synes, udvalgets arbejde giver mening, selvom det ikke er et "populært" udvalg. Arkivfoto: Claus Thorsted

Der er ikke mange stemmer i en udvalgsformandspost, hvor man er med til at tvangsfjerne børn, men Signe Bekker Dhiman (S) synes, det giver mening og skaber ordentlige rammer for et liv.

Aabenraa: Det er ikke mange røde snore, man får lov at klippe som formand for børn- og ungeudvalget. Derimod får man lov at træffe tunge beslutninger i tvangsanbringelses- og samværssager.

- Det er ikke et udvalg, man bliver populær på, smiler Signe Bekker Dhiman (S), der er formand for udvalget, hvor hun sammen med Dansk Folkepartis Hans Kristian Wollesen udgør det politiske islæt.

- Men jeg har selv bedt om at få udvalget, og jeg er glad for, jeg fik det. Politik kan godt være noget, hvor man igangsætter noget, og der går en rum tid, før det bliver implementeret, og man efter nogle år kan se en effekt.

Børn- og ungeudvalget består ud over to byrådsmedlemmer af en byretsdommer og to børnesagkyndige, der er udpeget af Statsforvaltningen.

- Det er på alle måder et helt anderledes udvalg. Man arbejder på en anden måde, og man har et andet ansvar, synes jeg, fordi det er så indgribende, det man kan beslutte, forklarer Signe Bekker Dhiman.

- Jeg ville ønske, der ikke var sager til sådan et udvalg, så det var overflødigt, men når det nu er nødvendigt, synes jeg, det er et meget vigtigt arbejde at tage del i.

Annonce

Det vil jeg helt vildt gerne have igen.

Signe Bekker Dhiman (S), formand for børn- og ungeudvalget, på spørgsmålet om, om hun er klar til en ny formandsperiode efter kommunalvalget.

Om formanden og udvalget


  • 34-årige Signe Bekker Dhiman, der er formand for børn- og ungeudvalget, er gift og mor til to. Hun er oprindeligt uddannet lærer, men arbejder som UU-vejleder i Haderslev Kommune, efter hun har videreuddannet sig.
  • Tidligere var der et flertal af politikere i udvalget, men man valgte at bytte en politiker ud med en børnesagkyndig.
  • Hvis man er uenig i udvalgets afgørelse, kan man inden fire uger klage til kommunen. Derefter genvurderes sagen. Fastholder kommunen sin afgørelse, bliver klagen sendt videre til Ankestyrelsen.

- Det er en hjælp

Børn- og ungeudvalget får typisk materialet med kommunens indstilling i en sag syv dage før, der er indkaldt til møde med forældrene og deres advokat. Udvalget mødes først denne dag, og så voteres der, efter udvalget har haft mulighed for at lytte og at stille uddybende spørgsmål til forældrene.

- Det giver god mening i forhold til at gøre en forskel i nogle børns liv, men også i forhold til at forholde sig kritisk til forvaltningens arbejde, mener Signe Bekker Dhiman, som typisk er involveret i cirka 20 sager om året.

- Jeg ser det med at blive fjernet som en hjælp. Sådan ser forældrene det ikke, idet man gør det, men det er faktisk set ud fra børnenes tarv. Det er en måde at skabe ordentlige rammer for et liv.

Fire ud af fem medlemmer i udvalget skal være enige, før der kan træffes en beslutning, men før det sker, har kommunen foretaget en indstilling, som følger med sagsakterne og den børnefaglige undersøgelse.

- Det sker, når vi ikke mener, sagen kan løses, mens barnet fortsat er i hjemmet. Vi spørger først forældrene, om de vil være med til en frivillig anbringelse. Det er kun, når der er tale om en anbringelse uden forældrenes samtykke, sagen kommer i udvalget, forklarer Tanja Konstmann Mühl, kontorleder i Myndighedsafdelingen i Aabenraa Kommunes børne- og familieforvaltning.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce