Annonce
Esbjerg

Udvalgsformand: Skidt signal hvis politikere fravælger kommunens egne skoler

Formanden for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen (SF), her i byrådssalen i Esbjerg, synes, det klinger lidt hult, når udvalgsmedlem Britta Bendix fravælger kommunens folkeskoler. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Formanden for Børn & Familieudvalget, der har det politiske ansvar for Esbjerg Kommunes skoler, kalder det et skidt signal, hvis udvalgsmedlem Britta Bendix ser til en anden kommune for at finde skoletilbud til sit barn.
Annonce

Esbjerg Kommune: Formanden for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen (SF), er som udgangspunkt enig med borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) i, at det står alle frit for at sende deres børn i privatskoler, hvis det er, hvad der passer med deres ønsker og værdier.

Men hun kalder det samtidig et "skidt signal" for en politiker at sende, hvis Britta Bendix, der er Venstre-medlem af byrådet og sidder i det politiske skoleudvalg, sender sit barn i skole uden for kommunegrænsen.

- Hun synes åbenbart ikke om de økonomiske rammer, som det borgmesterbærende parti gennem 26 år, som hun selv er medlem af, har skabt for skolerne, og det klinger lidt hult. Og det klinger ligeledes lidt hult, at hun fravælger Esbjerg Kommunes egne tilbud og samtidig lover at forbedre forholdene for kommunens andre børn. Men jeg er da glædeligt overrasket og fantastisk glad for, at Britta Bendix vil arbejde for maksimalt 21 elever i klasserne. Den melding udspringer nok af, at hendes ældste barn nu snart skal starte i skole, siger Diana Mose Olsen, der også er gruppeformand for SF i Esbjerg Byråd, lidt ironisk.

Pengene

  • Da Esbjerg Kommunes økonomiafdeling forud for budgetforhandlingerne i efteråret regnede på forslaget fra S og SF om at nedsætte klassekvotienten, så den 23. elev vil udløse penge til oprettelse af en ny klasse fremfor den 27. elev, som det er i dag, indebar forslaget kun en langsom implementering i form af nyoprettede klasser på klassetrinene 0.-6. klasse. Alligevel kostede det omkring 10 millioner kroner i det fjerde budgetår - år 2023 - og udgiften ville være stigende frem til fuld indfasning på de nedre klassetrin i år 2026, skrev økonomiafdelingen.
  • I det regnestykke er der heller ikke taget højde for, at der vil være skoler, der ikke bygningsmæssigt kan rumme de flere klasser, der bliver ud af det, når klasserne skal deles før.
  • Ifølge Diana Mose Olsen udløser den 27.elev i en klasse 750.000 kroner til eventuel oprettelse af en ny klasse på skolen.
Annonce

Astronomisk beløb

Årsagen til dén glæde hænger ydermere sammen med, at det er ren S-SF politik, Britta Bendix dermed fremfører:

- Det har jo ikke tidligere været Venstres politik. I forbindelse med budgetforhandlingerne fremsatte vi sammen med S et forslag om ændring af den maksimalt tilladte klassestørrelse i nyoprettede klasser 23 elever, så vi ad åre kunne fase den klassekvotient ind. Det var vildt, hvad det kostede, og skulle det gælde for alle klasser, ville det blive et astronomisk beløb, der ville kræve massive besparelser på andre områder og en kraftig forhøjelse af skatten, siger udvalgsformanden.

Foreholdt Diana Mose Olsens udtalelser siger Britta Bendix, at hun tidligere har stillet spørgsmål til nedsættelse af klassekvotienter på et udvalgsmøde, og at hun desuden ikke anser familiepolitik som noget, S og SF har patent på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce