Annonce
Tarm

Udvalgsformand skuffet: Ingen stats-millioner til cykelsti langs A11 syd for Tarm

Der bliver ingen cykelsti langs A11 her syd for Tarm. Foto Google Street.
Der blev ikke plads til cykelstiprojekt mellem Egvadvej og Brosbølvej. Det var blandt 24 mulige projekter på liste over projekter langs statsvejene, men var et af de fire, der blev valgt fra.
Annonce

TARM: Der blev ingen rare stats-millioner til et cykelstiprojekt i Ringkøbing-Skjern Kommune, da staten uddelte 370 millioner kroner til deling mellem 20 projekter langs statsveje landet over.

Blandt de 24 projekter på kandidatlisten var også en cykelsti langs A11 mellem Egvadvej og Brosbølvej; der var tale om en strækning på mellem 4,5 og fem kilometer, og anlægsarbejderne blev anslået til ville koste 26 millioner kroner.

Men da det kom til stykket, blev strækningen altså fravalgt.

Formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S), ærgrer sig over, at projektet ikke bliver til noget.

- Vi er da skuffet over, at der ikke blev penge til cykelstier langs statsvejene i vort område; vi har jo selv investeret massivt i cykelstier, og vi så gerne, at staten følger op på vores investeringer, siger han.


Vi er da skuffet over, at der ikke blev penge til cykelstier langs statsvejene i vort område; vi har jo selv investeret massivt i cykelstier, og vi så gerne, at staten følger op på vores investeringer.

John G. Christensen, formand for teknik- og miljøudvalget.


Han håber nu på, at staten på et senere tidspunkt finder flere penge, der gør det muligt at få etableret cykelstier langs statsvejene.

Annonce

520 millioner

Baggrunden for sagen er, at regeringen og dens støttepartier har indgået en aftale om "grøn omstilling" af vejtransporten.

I den forbindelse har partierne øremærket 520 millioner kroner til investeringer i at fremme cyklismen. Pengene er fordelt mellem cykelprojekter på statsvejnettet og til en medfinansieringspulje til projekter på kommunale veje.

Pengene til cykelprojekter fordeles således, at der afsættes 30 millioner kroner i 2021 og 170 millioner årligt i 2022 og 2023 til anlæg af cykelstier langs statsveje.

Det vil sige, at der trods alt stadig er 150 millioner kroner i medfinansieringspuljen, som Ringkøbing-Skjern Kommune vil kunne søge. Disse projekter kræver kommunal medfinansiering på 50 procent af anlægsudgiften.

- De muligheder skal vi have undersøgt nærmere, siger John G. Christensen.

Kommunen har selv gang i et par større cykelstiprojekter lige nu. Teknik- og miljøudvalget har for kort tid siden besluttet i 2021 at arbejde videre med cykelstierne Ringkøbing-No og Skjern-Kildevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Annonce