Annonce
Sønderborg

Udvalgsformand: Vi lægger op til at Sundgade bliver lidt sprælsk

Snart skal Sundgadeområdet byudvikles med arkitekkonkurrence og borgerinddragelse. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen
Teknik- og miljøudvalget har netop godkendt en proces omkring byudvikling af Sundgadeområdet, hvor borgerinput skal danne grundlag for en arkitektkonkurrence.
Annonce

Sønderborg: - Det bliver spændende at følge, hvilke ideer der dukker op, når vi snart inviterer til borgermøde. Jeg håber, vi får et pænt område, som der også godt må være lidt spræl i, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard (Fælleslisten) i forbindelse med, at udvalget netop har behandlet en sag om udvikling af Sundgade-området.

Udvalgsmedlem Tage Petersen(V) glæder sig over, at borgerne nu får en finger med i spillet:

- Borgerinddragelsen skal være med til at sætte rammerne for arkitektkonkurrencen, og forhåbentlig ender det med, at vi får et spændende havneområde med boliger og aktiviteter, der passer ind i miljøet og omgivelserne.

Pengene kommer fra en afsat pulje til de borgerdrevne initiativer, som også har været brugt i udvikling af bystrategier for blandt andet Broager, Augustenborg og Nordborg. Havneområdet ved Sundgade står over for en større udvikling og er i følge forvaltningens oplæg et godt sted at sætte fokus på borgerinddragelse.

I bystrategi for Sønderborg by er der udpeget syv overordnede fokusområder: Infrastruktur og parkering, selve bymidten, byen og havnen, fritidslandskabet, boliger, omdannelse og transformation samt de unge.

Flere af fokusområderne er relevante for udviklingsprocessen af Sundgade. Derfor er netop Sundgade en central del af bystrategien for Sønderborg by, påpeger teknik- og miljøudvalget i sin beslutning.

Sundgade

Der er ind i mellem stadig en kutter at finde i den tidligere så travle fiskerihavn ved Sundgade. Men der er slet ikke det liv, som da erhvervet havde større betydning i Sønderborg, og der var bygninger og erhverv på stedet tilknyttet fiskeriet. Det gamle frysehus brændte for 18 år siden og blev revet ned sidste år.

En investor erhvervede for godt ti år siden området til kontordomiciler og fiskerirelateret erhverv samt ferieboliger. Der var stilstand omkring planerne så længe, at kommunen til sidst købte området tilbage for 6,2 millioner kroner.

Beboerne har længe udtrykt irritation og frustration over, at området har fået lov at stå til med tilgroede og uindbydende arealer. Borgerne har dannet foreningen - Forny Sundgade og haft møder på Sundhalle.

Kommunen lægger nu op til en arkitektkonkurrence på baggrund af ideer fra borgerne i området. Der er planlagt borgermøde i foråret, som kommunen oplyser om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Tre bilulykker og fald ned ad trapper: Kontroversiel kiropraktor hjalp Anette og Jonas til tålelige liv

Annonce