Annonce
Aabenraa

Udvalgsformand: Vi politikere skal bare holde os væk

Realiseringen af udviklingsplanerne tager tid, fordi der er tale om tunge sager, lyder det fra Philip Tietje (V). Arkivfoto: Claus Thorsted
Det nuværende arbejde med udviklingsplanen for Tinglev handler om at inddrage borgerne. Derfor holder politikerne sig også på behørig afstand, indtil planerne skal godkendes, fortæller udvalgsformand Philip Tietje.

Tinglev: Hold jer væk!

Sådan siger formanden for vækstudvalget for land og by, Philip Tietje (V), til sine politikerkolleger - og i øvrigt også sig selv - når det kommer til arbejdet med de udviklingsplaner, der foregår i flere af kommunens byer, blandt andet i Tinglev.

- Det er borgerdrevne processer, som har den funktion, at borgerne finder frem til, hvad der er bedst for deres by. Vi har lagt det ud efter armslængdeprincippet, og når der så skal træffes beslutning om godkendelse, er det tæt på at være en formalitet. Jeg har i hvert fald til gode at opleve, at det, borgerne og forvaltningen har fundet frem til sammen, ikke er blevet godkendt, siger Philip Tietje.

Og sådan skal det også være, mener han.

- Vi politikere skal ikke ind og sætte retning eller præg, for det handler om samskabelse mellem forvaltningen og borgerne, siger Philip Tietje.

Han forstår godt, at Tim Skovmand, formand for Styregruppen Tinglev, synes, der er gået lang tid.

- Men som jeg også altid siger, så har vi gang i det lange, seje træk. Der går noget tid, fra vi går i gang, til sidste mursten er placeret. Der skal være inddragelse, vi skal finde finansiering, og forvaltningen skal lægge en betydelig arbejdskraft i eksempelvis at undersøge, om borgernes ønsker overhovedet kan lade sig gøre. Andre ting kan tiden løbe fra midt i processen. Så det tager bare tid, gerne fire til fem år, siger Philip Tietje.

Han forventer, at udviklingsplanen for Tinglev er gennemført i 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Formand for menighedsråd trækker sig i protest over biskop: Det vil jeg ikke være med til

Annonce