Annonce
Aabenraa

Udvalgsformand: Vi skubber en regning foran os

Arne Leyh Petersen vil have mere fokus på asfalt. Arkivfoto: Jacob Schultz
Arne Leyh Petersen (DF), formand i teknik- og miljøudvalget, mener det er på tide at prioritere asfalten i kommunens budget. Det samme gør Jan Riber Jakobsen (K), mens Erik Uldall Hansen (S) understreger, at et fokus på asfalt ikke må betyde serviceforringelser på andre områder.

Aabenraa: Der skal fornyet fokus på asfalt.

Det mener formand i teknik- og miljøudvalget, Arne Leyh Petersen (DF), som er enig med de af læserne, der udtrykker utilfredshed med vejenes standard i Aabenraa Kommune.

- Jeg får da selv nogle henvendelser, når jeg møder folk. Der er bestemt grund til at kigge på det. Forvaltningen kører jo med forskellige tilsyn alt efter vejenes kategori, men jeg må også erkende, at når vi skal spare i udvalget, så har vi tidligere sparet på asfaltkontoen. Vi er godt klar over, at vores vejkapital er faldende, og vi skubber en regning foran os, siger Arne Leyh Petersen.

Asfaltkontoen er også aktuelt på tale i en sag, hvor teknik- og miljøudvalget skal finde nogle penge til kollektiv bustransport.

- Vi har bedt forvaltningen kigge bredt, og her er det rigtigt, at asfaltområdet er i spil igen, siger Arne Leyh Petersen.

Annonce
Møllevej i Holbøl er også en vej, JydskeVestkysten har fået henvendelser om. Foto: Bo Nielsen

Trukket lige lovlig hårdt

Han håber, kommunens veje kan blive et fokuspunkt, når politikerne skal aftale nyt budget til efteråret.

- Vi har trukket lige lovligt hårdt på asfaltkontoen, og nu håber jeg, at der - efter byggerierne af nye skoler og institutioner og på trods af udligningsreformen - kan afsætte nogle flere penge til kommunens veje, siger Arne Leyh Petersen.

Hans kollega i teknik- og miljøudvalget, Jan Riber Jakobsen (K), ser også gerne området tilført flere midler.

- Vi har nogle veje, hvor det er helt grelt. Eksempelvis Mjølsvej i Rødekro, som vi skulle have lavet for længe siden. Den er så trængt, at vejen næsten er helt kørt ned, siger Jan Riber Jakobsen.

Hans parti kunne godt tænke sig, at man på asfaltområdet kunne kigge mere end ét år frem i tiden.

- Det skulle være en isoleret konto, hvor vi kan tænke lidt mere langsigtet. Eksempelvis i år kunne det godt tyde på, at asfaltprisen bliver lav, og så er det jo bare med at få bestilt en masse og så måske lægge mindre ud i 2021. På den måde får vi mere for pengene, siger Jan Riber Jakobsen.

Vores prioritering er klar

Han vil også gå til budgetforhandlingerne med den ambition at få flere penge til området.

- Det er jo altid et spørgsmål om prioritering, men infrastruktur har en høj prioritet hos os. Det er vores vejkapital, vi slider på, og vi sender regningen videre til næste generation, hvis vi ikke får gjort noget ved det, siger han.

I Socialdemokratiet mener man, det er er en selvfølge, at kommunens veje skal være i orden.

- Det er ganske klart. Men som altid er det et spørgsmål om prioritering, og hvis det står mellem serviceforringelser på et andet område og en vej, så er vores prioritering meget klar: Vi skal ikke have serviceforringelser. Så må vi spare på asfalt, siger partiets gruppeformand Erik Uldall Hansen.

Men en vej kan også blive så dårlig, at man ikke kan ignorere det længere.

- Og her støder man da på veje i kommunen, der har været dårlige i mange år. Men nu kommer der en udligningsreform, og vi ved stadig ikke helt, hvor den lander. Hvis den viser sig fordelagtig for os, så vi kan bevare serviceniveauet, kan vi bruge nogle penge på asfalt. Der kunne også blive tale om at skubbe nogle anlægsopgaver, siger Erik Uldall Hansen.

I det nuværende budget er der afsat næsten 25,3 millioner kroner til området. Ifølge kommunens seneste opgørelse over vejenes tilstand vil det gennemsnitlige niveau kunne fastholdes med 27 millioner kroner årligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce