Annonce
Aabenraa

Udvalgsformand vil ikke snyde Fjordskolen for fest

Da der var første spadestik for Hærvejsskolen og den nye børnehave på Fladhøj, var både Thomas Andresen og Kirsten Nørgård Christensen på pletten, og det vil de også være ved indvielsen af Fjordskolen den 10. september. Foto: Claus Thorsted
Kirsten Nørgård Christensen (V) er med på, at der skal tages særlige hensyn til eleverne, men hun mener ikke, der er grund til hverken aflysning eller flytning af officiel indvielse af Fjordskolen.

Kruså: Formanden for Aabenraa Kommunes børne- og uddannelsesudvalg, Kirsten Nørgård Christensen (V), er helt med på, at indvielsen af specialskolen Fjordskolen af hensyn til eleverne skal rettes til i forhold til, hvordan de tidligere skoleindvielser har været.

Men hun mener ikke, at der er belæg for kun at holde den internt eller rykke den til klokken 16, som forældrerepræsentanterne i skolebestyrelsen har foreslået.

- Jeg har slet ikke haft den tanke, at vi ikke skulle holde indvielse. Nye lokaler, en ny start. Det er da en festdag, mener udvalgsformanden, der har aftalt med skoleforvaltningen, at eleverne deltager i det omfang, det er muligt for dem.

- Dér er skolens ledelse inde over, for der er jo stor forskel på eleverne. Nogle af dem kan sagtens tage på tur til gågaden og har også lige været til Tønder Festival. Så er der nok også nogle, der godt kan deltage i en indvielse, mener Kirsten Nørgård Christensen, der sammen med borgmester Thomas Andresen (V) også har tænkt sig at følge det gode råd at holde sin tale kort.

Annonce

Næstformand ikke hørt

Povl Kylling Petersen (S), næstformand i børne- og uddannelsesudvalget, er ikke blevet involveret i beslutningen om, hvordan indvielsen af Fjordskolen skulle foregå.

- Men jeg synes, det er ærgerligt, at man ikke har været i stand til sammen med skolebestyrelsen at finde sammen om en fornuftig løsning. En indvielse skal jo helst være en god dag for alle parter, og det da tvivlsomt, at det kommer til at ske her, siger Povl Kylling Petersen, der på spørgsmålet om, hvorvidt han selv har tænkt sig at deltage, svarer:

- Det har jeg ikke taget stilling til endnu, men jeg er ikke sikker på, det passer ind i min kalender.

Ordene skal vægtes

Hun er samtidig fuldt klar over, at ordene skal vægtes med omtanke i forhold til den megen modstand, der har været omkring flytningen af specialskolen fra Aabenraa til Kruså.

- Selvfølgelig vil indvielsen rippe op i noget ved nogle af dem, der er modstandere af flytningen, og vi skal ikke stå og provokere nogen i det her, siger Kirsten Nørgård, der dog ikke af den grund vil undlade at nævne, at hun synes, det er blevet godt i Kruså.

- Nej, for det mener jeg, det er.

At Mette Larsen som en konsekvens af, at skolebestyrelsen ikke har været med inde over planlægningen af, hvordan indvielsen skulle foregå, siger Venstres gruppeformand:

- Det vil i givet fald være første gang til en indvielse, at formanden for skolebestyrelsen ikke dukker op. Men det står hende jo frit for.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce