Annonce
Sønderborg

Udvalgsformand vil sende SFO-penge retur til forældre

Hele januar har det kun været de børn, der er i nødpasning, som har været i SFO. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Venstre er positiv overfor en refundering af forældrebetalingen for de corona-lukkede SFO'er og klubber, mens socialdemokraterne er mere lunkne.

Sønderborg: Forældre, der ikke har børn i nødpasning, skal have dele eller alle penge tilbage for den tid, hvor deres kære små ikke har kunnet komme i SFO på grund af corona-nedlukningen, mener Venstre.

- Der er helt sikkert mange familier, som er hårdt prøvet på grund af covid-19. Jeg har ja-hatten på, men kan ikke sige, hvilken model det kan være. Jeg mener, vi skal finde en eller anden måde mulighed for at give en kompensation til forældrene, siger Claus Klaris (V), som er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Selvom SFO'erne på grund af corona-restriktionerne har været lukket landet over siden før jul, så betaler forældrene stadigvæk for pasningen - også i Sønderborg Kommune.

Annonce

Det fik tidligere på ugen Sasha Vosooghi, ejer af frisalonen M by S Coiffure i Borgen til tasterne på facebook-siden "Politik i Sønderborg".


Jeg har ja-hatten på, men kan ikke sige, hvilken model det kan være. Jeg mener, vi skal finde en eller anden måde mulighed for at give en kompensation til forældrene

Claus Klaris (V), udvalgsformand


- Hvorfor er det lige, vi skal betale for SFO-pladser, når vi ikke må bruge dem? Man går vel heller ikke i Netto og betaler 500 kroner for en tom indkøbspose? Jeg kan se andre kommuner har betalt tilbage. Hvorfor har Sønderborg ikke taget stilling til dette, skrev han.

Urolig for økonomien

En fuld SFO-plads, der inkluderer morgen og ferie, koster månedligt i Sønderborg Kommune 1.894 kroner, mens det foretrukne eftermiddagsmodul står i 1.313 kroner.

Hvis tilbagebetalingen til forældrene skal blive til virkelighed kræver det, at socialdemokraterne er med på idéen, og her er man mere lunken.

- Vi skal have øje for, at det skaber en form for præcedens. Vi har et fælles ansvar for at økonomien stemmer og sikre, vi kan skabe samme kvalitet i SFO'erne, når vi åbner op igen. Og tilbagebetaler vi penge, skal de findes et andet sted, siger Jesper Smaling (S), næstformand i børne- og uddannelsesudvalget og fortsætter:

- Det er da en hammer ubehagelig situation for de folk, som er blevet ledige og selvstændige som Sasha, der er tvunget til at lukke ned, men hvor mange er berørt. Hvad er behovet. Det vil jeg spørge forvaltningen om. Det er vigtigt, at vi træffer en beslutning på et oplyst grundlag, siger Jesper Smaling.

Annonce

Regeringen skal hjælpe

Socialdemokraten vil også gerne se på, om der eventuel skal laves særlige ordninger til forældre, som er ekstra hårdt ramt af corona-krisen.

Hvis børne- og uddannelsesudvalget vælger, at sende forældrebetalingen for en måned tilbage vil der mangle næsten 1,6 millioner kroner.

- Hvis vi lander der, hvor vi skal refundere pengene og nedlukningen fortsætter, så vil vi gå til KL og bede dem om at arbejde for, der kommer en SFO-hjælpepakke fra regeringen, siger Jesper Smaling.

Han gør også opmærksom på, at den ekstra rengøring i offentlige bygninger også koster millioner, og kommunen også betalte personalet ved weekendens ekstra corona-vaccination i Dybbøl-Hallen.

Penge som Sønderborg Kommune endnu ikke ved, om de kan på refunderet af staten eller selv skal bekoste og dermed finde i budgettet.

Politikerne vil tage stilling til en refundering af forældrebetalingen for SFO og klubber på næste udvalgsmøde, der er den 3. februar.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Ejere af brændt familievirksomhed: - Vi er fuldstændig i chok

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

EfB

Kommentar: Spillerne tabte - træneren vandt

Billund

Bredsten Landevej spærret af alvorlig ulykke

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Indland

Sønderborg indfører badeforbud efter fabriksbrand

Sønderborg

Storbrand fører til fiskedød i sø: Fjord er stadig i forureningsfare

Aabenraa

Taxaselskab får skarp kritik: Beskyldt for med vilje at glemme kunder ved grænsen

Kolding

Nedlukningen af nattelivet har betydet markant færre voldsepisoder i Kolding

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Kolding

Næsten en tredjedel af beboerne i to områder i Kolding har ikke bestilt tid til vaccination

Annonce