Annonce
Sønderborg

Udvalgsformand vil sende SFO-penge retur til forældre

Hele januar har det kun været de børn, der er i nødpasning, som har været i SFO. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Venstre er positiv overfor en refundering af forældrebetalingen for de corona-lukkede SFO'er og klubber, mens socialdemokraterne er mere lunkne.

Sønderborg: Forældre, der ikke har børn i nødpasning, skal have dele eller alle penge tilbage for den tid, hvor deres kære små ikke har kunnet komme i SFO på grund af corona-nedlukningen, mener Venstre.

- Der er helt sikkert mange familier, som er hårdt prøvet på grund af covid-19. Jeg har ja-hatten på, men kan ikke sige, hvilken model det kan være. Jeg mener, vi skal finde en eller anden måde mulighed for at give en kompensation til forældrene, siger Claus Klaris (V), som er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Selvom SFO'erne på grund af corona-restriktionerne har været lukket landet over siden før jul, så betaler forældrene stadigvæk for pasningen - også i Sønderborg Kommune.

Annonce

Det fik tidligere på ugen Sasha Vosooghi, ejer af frisalonen M by S Coiffure i Borgen til tasterne på facebook-siden "Politik i Sønderborg".


Jeg har ja-hatten på, men kan ikke sige, hvilken model det kan være. Jeg mener, vi skal finde en eller anden måde mulighed for at give en kompensation til forældrene

Claus Klaris (V), udvalgsformand


- Hvorfor er det lige, vi skal betale for SFO-pladser, når vi ikke må bruge dem? Man går vel heller ikke i Netto og betaler 500 kroner for en tom indkøbspose? Jeg kan se andre kommuner har betalt tilbage. Hvorfor har Sønderborg ikke taget stilling til dette, skrev han.

Urolig for økonomien

En fuld SFO-plads, der inkluderer morgen og ferie, koster månedligt i Sønderborg Kommune 1.894 kroner, mens det foretrukne eftermiddagsmodul står i 1.313 kroner.

Hvis tilbagebetalingen til forældrene skal blive til virkelighed kræver det, at socialdemokraterne er med på idéen, og her er man mere lunken.

- Vi skal have øje for, at det skaber en form for præcedens. Vi har et fælles ansvar for at økonomien stemmer og sikre, vi kan skabe samme kvalitet i SFO'erne, når vi åbner op igen. Og tilbagebetaler vi penge, skal de findes et andet sted, siger Jesper Smaling (S), næstformand i børne- og uddannelsesudvalget og fortsætter:

- Det er da en hammer ubehagelig situation for de folk, som er blevet ledige og selvstændige som Sasha, der er tvunget til at lukke ned, men hvor mange er berørt. Hvad er behovet. Det vil jeg spørge forvaltningen om. Det er vigtigt, at vi træffer en beslutning på et oplyst grundlag, siger Jesper Smaling.

Annonce

Regeringen skal hjælpe

Socialdemokraten vil også gerne se på, om der eventuel skal laves særlige ordninger til forældre, som er ekstra hårdt ramt af corona-krisen.

Hvis børne- og uddannelsesudvalget vælger, at sende forældrebetalingen for en måned tilbage vil der mangle næsten 1,6 millioner kroner.

- Hvis vi lander der, hvor vi skal refundere pengene og nedlukningen fortsætter, så vil vi gå til KL og bede dem om at arbejde for, der kommer en SFO-hjælpepakke fra regeringen, siger Jesper Smaling.

Han gør også opmærksom på, at den ekstra rengøring i offentlige bygninger også koster millioner, og kommunen også betalte personalet ved weekendens ekstra corona-vaccination i Dybbøl-Hallen.

Penge som Sønderborg Kommune endnu ikke ved, om de kan på refunderet af staten eller selv skal bekoste og dermed finde i budgettet.

Politikerne vil tage stilling til en refundering af forældrebetalingen for SFO og klubber på næste udvalgsmøde, der er den 3. februar.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

23-årige Jens er på valsen og tager arbejde, hvor han kommer frem: Må ikke eje en telefon - eller komme tættere end 50 kilometer på sin hjemby

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Strandeng med sjældne planter mishandlet: Vil tage flere år at udbedre skaderne

Esbjerg For abonnenter

Smitten stiger i Danmark: Se hvor vaccinemodstanderne bor i Esbjerg Kommune

Esbjerg

S-politiker: De kommunale miljø-folk skal have ekspert-hjælp til at rydde op i skandale-sag om giftige stoffer

Billund

76-årig cyklist død i trafikulykke: Kørte ind i trailer på elcykel

Esbjerg

Giftigt stof som jagtes landet over fundet i to å-løb i Esbjerg: Nedslående nyt, siger udvalgsformand

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev For abonnenter

Far og farbror var glødende nazister og fik lillebror og far med: To familiemedlemmer blev skudt, én forsøgt druknet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Derfor drukner Fole i oversvømmelser: 20 år gamle vejunderføringer er lagt forkert

EfB For abonnenter

Det må ikke ske i fremtiden: EfB-direktør mener, det er  tosset at lade rigtig, rigtig dygtige fodboldspillere gå uden at få noget for dem

Aabenraa

Partierne opruster: 12.000 valgplakater hænges op i Aabenraa Kommune

Annonce