Annonce
Aabenraa

Udvalgsmedlemmer uenige om motionscenter

Dansk Folkepartis Jette Julius Kristiansen ved ikke helt, hvad hun skal mene om, at Arena Aabenraa åbner motionscenter 2. januar. Foto: Jacob Schultz

Formanden for kultur- og fritidsudvalget, Hans Philip Tietje (V), har ikke noget problem med arenaens nye motionscenter, og DF's Jette Julius Kristiansen er forbeholden, men Christian Panbo (S) er meget imod.

Aabenraa: Det bliver ikke Hans Philip Tietje (V), formand for kultur- og fritidsudvalget, der kommer til at sætte en stopper for Arena Aabenraas kommende motionscenter.

- Grundlæggende synes jeg, det er super godt, at vi har en attraktiv arena, og til en attraktiv arena tror jeg også, der hører noget med motion. Det er ikke noget egentligt motionscenter, der er tale om, siger Hans Philip Tietje.

- Det vil typisk være dobbelt så dyrt som i et fitnesscenter.

Udvalgsformanden understreger, at centret ikke skal være konkurrenceforvridende, og det er det koncept, der er tale om, heller ikke, siger han.

- Vi har også juristernes ord for, at det er i orden, fastslår Hans Philip Tietje.

Annonce

Kommunen skal ikke ind og konkurrere med private firmaer.

Christian Panbo (S), kultur- og fritidsudvalget.

DF'er lunken

Lidt mere forbeholden er Dansk Folkepartis Jette Julius Kristiansen, som dog endnu ikke har gjort sin endelige holdning op.

- Jeg vil gerne diskutere det færdigt i udvalget, for der er nogle problemer, erkender hun.

- Oprindeligt var det meningen, at SønderjyskE's håndboldpiger skulle have et træningsrum, men når de nu har det, så kunne det godt bruges til noget andet. Jeg er lidt lunken ved spørgsmålet.

- På den ene side kan man sige, at de har muligheden, og så er det det, de må gøre. På den anden side kan man godt sige, det er konkurrenceforvridende, at andre kommer til kort, fordi de (Arena Aabenraa, red.) kan bruge svømmehallen og prisen kan være anderledes.

S lodret imod

Det socialdemokratiske udvalgsmedlem Christian Panbo er ikke lunken. Har er glødende modstander.

- Jeg er imod, at kommunen åbner motionscenter eller noget af den slags. Det dur ikke. Kommunen skal ikke ind og konkurrere med private firmaer, lyder det fra Christian Panbo.

- Hvis det er et fuldbyrdet motionscenter, så synes jeg, det er en fejl.

Ligesom sin DF-udvalgskollega synes han, sagen havde været en anden, hvis det bare havde været et motionsrum til SønderjyskE's håndbolddamer.

- Jeg har ikke noget imod, at håndboldpigerne får adgang til et lille rum, hvis de skal bruge løbebånd og vægte, men jeg er ikke under nogen omstændigheder tilhænger af, at kommunen konkurrerer med private motionscentre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce