Annonce
Aabenraa

Udvalgsmedlemmer uenige om motionscenter

Dansk Folkepartis Jette Julius Kristiansen ved ikke helt, hvad hun skal mene om, at Arena Aabenraa åbner motionscenter 2. januar. Foto: Jacob Schultz

Formanden for kultur- og fritidsudvalget, Hans Philip Tietje (V), har ikke noget problem med arenaens nye motionscenter, og DF's Jette Julius Kristiansen er forbeholden, men Christian Panbo (S) er meget imod.

Annonce

Aabenraa: Det bliver ikke Hans Philip Tietje (V), formand for kultur- og fritidsudvalget, der kommer til at sætte en stopper for Arena Aabenraas kommende motionscenter.

- Grundlæggende synes jeg, det er super godt, at vi har en attraktiv arena, og til en attraktiv arena tror jeg også, der hører noget med motion. Det er ikke noget egentligt motionscenter, der er tale om, siger Hans Philip Tietje.

- Det vil typisk være dobbelt så dyrt som i et fitnesscenter.

Udvalgsformanden understreger, at centret ikke skal være konkurrenceforvridende, og det er det koncept, der er tale om, heller ikke, siger han.

- Vi har også juristernes ord for, at det er i orden, fastslår Hans Philip Tietje.

Kommunen skal ikke ind og konkurrere med private firmaer.

Christian Panbo (S), kultur- og fritidsudvalget.
Annonce

DF'er lunken

Lidt mere forbeholden er Dansk Folkepartis Jette Julius Kristiansen, som dog endnu ikke har gjort sin endelige holdning op.

- Jeg vil gerne diskutere det færdigt i udvalget, for der er nogle problemer, erkender hun.

- Oprindeligt var det meningen, at SønderjyskE's håndboldpiger skulle have et træningsrum, men når de nu har det, så kunne det godt bruges til noget andet. Jeg er lidt lunken ved spørgsmålet.

- På den ene side kan man sige, at de har muligheden, og så er det det, de må gøre. På den anden side kan man godt sige, det er konkurrenceforvridende, at andre kommer til kort, fordi de (Arena Aabenraa, red.) kan bruge svømmehallen og prisen kan være anderledes.

Annonce

S lodret imod

Det socialdemokratiske udvalgsmedlem Christian Panbo er ikke lunken. Har er glødende modstander.

- Jeg er imod, at kommunen åbner motionscenter eller noget af den slags. Det dur ikke. Kommunen skal ikke ind og konkurrere med private firmaer, lyder det fra Christian Panbo.

- Hvis det er et fuldbyrdet motionscenter, så synes jeg, det er en fejl.

Ligesom sin DF-udvalgskollega synes han, sagen havde været en anden, hvis det bare havde været et motionsrum til SønderjyskE's håndbolddamer.

- Jeg har ikke noget imod, at håndboldpigerne får adgang til et lille rum, hvis de skal bruge løbebånd og vægte, men jeg er ikke under nogen omstændigheder tilhænger af, at kommunen konkurrerer med private motionscentre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce