Annonce
Tønder

Udvalgt: Rejsby-elever repræsenterer Danmark ved EU-stormøde

Viceforstander Karsten Friis fra Rejsby Europæiske Efterskole og 40 af hans elever ser frem at deltage i EU's ungdomsstormøde i Strasbourg. Privatfoto

Som den første danske efterskole deltager Rejsby Europæiske Efterskole med 40 elever i den kommende weekend i "European Youth Event" med op imod 9000 deltagere fra hele Europa.

REJSBY/STRASBOURG: 40 elever og to lærere på Rejsby Europæiske Efterskole skal tidligt op torsdag morgen. På slaget 5.30 er der afgang fra skolens parkeringsplads og så sættes kursen stik syd. Målet, som de håber at nå sent på eftermiddagen, er Strasbourg, hvor Rejsby-eleverne bliver de danske deltagere af en stor international komsammen af unge mennesker, European Youth Event.

- European Youth Event kan bedst sammenlignes med det bornholmske folkemøde, men det er forbeholdt europæiske unge. Man forventer op imod 9000 unge deltagere fra de europæiske lande, fortæller viceforstander ved Rejsby Europæiske Efterskole, Karsten Friis.

Sammen med lærerkollegaen Mads Madsen står han i spidsen for den danske efterskole-delegation.

Ud over Rejsby-eleverne deltager også 17 elever og to lærere fra Rønde Højskole som danske udsendinge ved ungdomstræffet.

Annonce

Når vi nu får muligheden for at være med, så er det resultatet eller arven fra det indtryk/aftryk tidligere årgange har efterladt under tidligere besøg ved EU.

Karsten Friis, viceforstander, Rejsby Europæiske Efterskole

Seriøs rejse

Det er Europa Parlamentets kontor i Danmark der i år for første gang åbner for muligheden for at sponsore deltagelse i European Youth Event, og Karsten Friis er på skolens vegne stolt over at være blevet udpeget.

- Vi har den rigtige profil og blev opfordret til at søge. Når vi nu får muligheden for at være med, så er det resultatet eller arven fra det indtryk/aftryk tidligere årgange har efterladt under tidligere besøg ved EU. Vi tager afsted på en seriøs skolerejse, hvor det bliver to oplevelsesrige dage, hvor man som elev skal vise sig fra sin bedste side. Eleverne vil skulle diskutere på engelsk med andre unge fra hele Europa, fortæller Karsten Friis.

Mens størsteparten af de 40 deltagende Rejsby-elever er udvalgt med baggrund i deres linjefag, har der også været pladser til specielt interesserede. "European Yout Event" byder fredag og lørdag på workshops og debatmøder med bl.a. ledende EU-politikere, og der er også planlagt forskellige events i og omkring parlamentsbygningen i Strasbourg.

Rejsby-eleverne skal indtil søndag, hvor det går hjemad med Danmark og eksamenslæsning, overnatte i campinghytter lidt uden for byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce