Annonce
Sønderborg

Udvidelse af økologisk bed and breakfast skal sikres med private lån

Maren Wiese foran møllerboligen, som hun har omdannet til privat bolig og bed and breakfast. Arkivfoto: Katrine Lund Walsted
Maren Wiese er halvvejs igennem sin udvidelse af Møllehusets Bed & Breakfast, men hun mangler 350.000 kroner til at færdiggøre drømmen. Målet er at samle pengene gennem netværkslån fra private.

Havnbjerg: I ti år har Maren Wiese arbejdet med sin økologiske og bæredygtige bed and breakfast i den gamle møllerbolig i Havnbjerg. Lige nu står hun midt i en stor udvidelse, som vil tilføje tre ekstra værelser til virksomheden. Men hun mangler 350.000 kroner til det sidste af projektet, som hun gerne vil have færdigt inden højsæsonen i år.

- Jeg bor på Nordals, hvor kreditforeninger og banker stædigvæk ikke er villige til at låne penge ud. Ikke engang når der er givet tilsagn om at få pengene retur igennem EU-midler, når projektet er fuldendt, siger Maren Wiese.

Sidste år fik Mare Wiese ja til at få 340.000 kroner i støtte fra LAG Sønderborg-Aabenraa. Man kan søge om op til halvdelen af budgettet til et projekt hos LAG, som udbetaler pengene, når projektet er afsluttet. Derfor skal modtageren selv finansiere hele budgettet, inden nogle af pengene kommer retur. Maren Wiese bruger sin opsparing på projektet, og har søgt sin bank om at låne de penge, som hun vil få retur fra LAG, da hun ikke selv kan lægge pengene ud. Men banken har sagt nej.

Nu forsøger Maren Wiese at skaffe de manglende penge gennem netværkslån fra private gennem platformen Lendino.

- Det er et værktøj til at hjælpe hinanden. 1000 kroner er der mange, der kan undvære. Hvis man giver et lån, støtter man noget i sit samfund. Man skal ikke tænke forretning, men bidrage til sit eget samfund, siger Maren Wiese.

Hun fik ideen gennem en friskole som rejste 1,5 millioner kroner på et par uger gennem netværkslån. Man bestemmer selv beløbet på lånet, som skal være på mindst 1000 kroner. Lånet betales tilbage om tre år, når Maren Wiese får penge tilbage fra LAG. Der gives en rente på to procent, og låneren bærer selv risikoen.

Annonce

Det er et værktøj til at hjælpe hinanden. 1000 kroner er der mange, der kan undvære. Hvis man giver et lån, støtter man noget i sit samfund. Man skal ikke tænke forretning, men bidrage til sit eget samfund.

Maren Wiese, Møllehusets Bed & Breakfast

Unikt feriested

Maren Wiese købte det historiske hus, møllerens hus ved Havnbjerg Mølle fra 1785, i 2008. I ti år har Maren Wiese drevet Møllehusets Bed & Breakfast som bibeskæftigelse. Udvidelsen af første sal med tre værelser med eget bad, fælleskøkken og fælles opholdsrum giver mulighed for at gøre det til Maren Wieses hovederhverv.

- Her har jeg skabt et særligt feriested, som allerede nu har mange besøgende året rundt. Om det er i de byggematerialer, jeg bruger, morgenmaden, jeg server ved husets langbord, eller i min økologiske køkkenhave med geder og høns, så finder gæsterne min grønne levevis alle vegne, siger Maren Wiese.

Søndag den 2. februar holder Møllehusets Bed & Breakfast åbent hus klokken 13.00 til 16.00 for alle interesserede i netværkslån. Netværkslåne-kampagne slutter den 14. februar. Man kan læse mere på www.lendino.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Sønderborg

Præster havde håbet på åben kirke i påsken

Annonce