Annonce
Sønderborg

Udvidelse af økologisk bed and breakfast skal sikres med private lån

Maren Wiese foran møllerboligen, som hun har omdannet til privat bolig og bed and breakfast. Arkivfoto: Katrine Lund Walsted
Maren Wiese er halvvejs igennem sin udvidelse af Møllehusets Bed & Breakfast, men hun mangler 350.000 kroner til at færdiggøre drømmen. Målet er at samle pengene gennem netværkslån fra private.

Havnbjerg: I ti år har Maren Wiese arbejdet med sin økologiske og bæredygtige bed and breakfast i den gamle møllerbolig i Havnbjerg. Lige nu står hun midt i en stor udvidelse, som vil tilføje tre ekstra værelser til virksomheden. Men hun mangler 350.000 kroner til det sidste af projektet, som hun gerne vil have færdigt inden højsæsonen i år.

- Jeg bor på Nordals, hvor kreditforeninger og banker stædigvæk ikke er villige til at låne penge ud. Ikke engang når der er givet tilsagn om at få pengene retur igennem EU-midler, når projektet er fuldendt, siger Maren Wiese.

Sidste år fik Mare Wiese ja til at få 340.000 kroner i støtte fra LAG Sønderborg-Aabenraa. Man kan søge om op til halvdelen af budgettet til et projekt hos LAG, som udbetaler pengene, når projektet er afsluttet. Derfor skal modtageren selv finansiere hele budgettet, inden nogle af pengene kommer retur. Maren Wiese bruger sin opsparing på projektet, og har søgt sin bank om at låne de penge, som hun vil få retur fra LAG, da hun ikke selv kan lægge pengene ud. Men banken har sagt nej.

Nu forsøger Maren Wiese at skaffe de manglende penge gennem netværkslån fra private gennem platformen Lendino.

- Det er et værktøj til at hjælpe hinanden. 1000 kroner er der mange, der kan undvære. Hvis man giver et lån, støtter man noget i sit samfund. Man skal ikke tænke forretning, men bidrage til sit eget samfund, siger Maren Wiese.

Hun fik ideen gennem en friskole som rejste 1,5 millioner kroner på et par uger gennem netværkslån. Man bestemmer selv beløbet på lånet, som skal være på mindst 1000 kroner. Lånet betales tilbage om tre år, når Maren Wiese får penge tilbage fra LAG. Der gives en rente på to procent, og låneren bærer selv risikoen.

Annonce

Det er et værktøj til at hjælpe hinanden. 1000 kroner er der mange, der kan undvære. Hvis man giver et lån, støtter man noget i sit samfund. Man skal ikke tænke forretning, men bidrage til sit eget samfund.

Maren Wiese, Møllehusets Bed & Breakfast

Unikt feriested

Maren Wiese købte det historiske hus, møllerens hus ved Havnbjerg Mølle fra 1785, i 2008. I ti år har Maren Wiese drevet Møllehusets Bed & Breakfast som bibeskæftigelse. Udvidelsen af første sal med tre værelser med eget bad, fælleskøkken og fælles opholdsrum giver mulighed for at gøre det til Maren Wieses hovederhverv.

- Her har jeg skabt et særligt feriested, som allerede nu har mange besøgende året rundt. Om det er i de byggematerialer, jeg bruger, morgenmaden, jeg server ved husets langbord, eller i min økologiske køkkenhave med geder og høns, så finder gæsterne min grønne levevis alle vegne, siger Maren Wiese.

Søndag den 2. februar holder Møllehusets Bed & Breakfast åbent hus klokken 13.00 til 16.00 for alle interesserede i netværkslån. Netværkslåne-kampagne slutter den 14. februar. Man kan læse mere på www.lendino.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce