Annonce
forside

Udvikling i Kolding også på havnen

Læserbrev: Kolding Kommune har en ambition om vækst. Vækst i økonomi og indbyggertal. Indbyggertallet påvirker økonomien kraftigt i den positive retning. Derfor har vi brug for flere boliger. Derfor har vi brug for at gøre Kolding til et attraktivt sted at bo.

Mange byer i Danmark har for længst udviklet deres havne og tilpasset dem til nye tider. Nye tider der fordrer store havne, der kan tackle store og massive udfordringer med infrastruktur og gods.

Sådan en havn har Kolding ikke. Vi har en mindre havn, der ligger meget tæt på den indre by. Vi har en havn for enden af en lang smal og smuk fjord. Kolding Havn er oplagt til at udvikle og udnytte til et nyt område, der kan rumme boliger til alle, butikker, cafeer, hoteller og kontorhuse.

Den idé og dagsorden har Radikale Venstre bidt sig fast i igennem mange år.

Nu bliver det en realitet, og vi synes rent faktisk, at det er fantastisk. Har det konsekvenser? Ja - beslutninger af den kaliber, som nu er truffet omkring Kolding Havn, har store konsekvenser, for virksomhederne og medarbejderne der.

Men beslutningen er rigtig. Den peger fremad. Den er visionær. Nogle gange har visionære beslutninger også store konsekvenser. Nogle gange har rigtige beslutninger store konsekvenser.

Det tager jeg gerne ansvar for og det gør alle partier i byrådet nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce