Annonce
Debat

Udvikling i landsbyerne: En ungdomsklub i Filskov er lige så vigtig som i Billund og Grindsted

Brian Nissen, Filskov, byrådskandidat for Socialdemokratiet. PR-foto
Brian Nissen, Filskov, byrådskandidat for Socialdemokratiet. PR-foto

Læserbrev: Den 16. november 2021 er der valg til byrådet. Den socialdemokratiske kandidatliste er utrolig spændende og jeg er stolt over at kunne være en del af holdet.

Jeg er glad for den udvikling, vi ser i Grindsted og Billund. Her investeres der i udvikling og fornyelse, hvilket er godt, for det skal være attraktivt at være bosat i vores kommune.

Der investeres i alt fra lige ungdomsuddannelse til det gode børne- og ungeliv, og der er fokus på, at børnene og de unge har mulighed for at kunne være sammen socialt – også i deres fritid.

Annonce

I landsbyerne er vi selvfølgelig glade og stolte af at være del af en så innovativ kommune.


Jeg vil gerne være med til, at vi er en hel kommune, hvor hver en lille by er attraktiv at bo og leve i. Derfor vil jeg altid sætte en ære i at gøre opmærksom på vores behov – også herude på landet.


Men vi lever en mere usikker tilværelse i landsbyerne. Vi er meget afhængige af, at vi udvikler os og er attraktive for børnefamilierne især. Vi skal fastholde fokus på, at en investering i vores lokalsamfund skaber mangfoldighed i kommunen og gør os endnu mere attraktiv som kommune. Øget bosætning i landsbyerne gør, at vi fastholder fødekæden til pasningstilbud, skole, fritidsliv og indkøbsmulighederne lokalt.

Vi kan ikke få alt i landsbyerne, men jeg vil gerne, at vores landsbyer har nogle muligheder som kan gøre, at vi også i fremtiden er attraktive i enhver henseende. Vi skal i landsbyerne være innovative, og kommunen skal være en aktiv medspiller i vores udviklingsmuligheder.

Vi skal have nogle tiltag til landsbyerne, som kan være med til at gøre dem unikke.

Til et attraktivt landsbyliv hører i min optik, at man har sociale samlingssteder som for eksempel et fritidscenter eller en hal, hvor børn i alle aldre og voksne mødes, og der skal være de tilbud, som efterspørges.

Vi skal også have klubtilbud til vores børn fra 4. klasse og op. En ungdomsklub er lige så vigtig i Filskov som i Billund og Grindsted – børn og unge har brug for understøttende fællesskaber.

Jeg har gennem de seneste tre år ihærdigt arbejdet på, at der bliver etableret en ungdomsklub i Filskov – det er desværre endnu ikke lykkedes – det er ikke i orden – det skal være en af mine mærkesager, når jeg kommer i byrådet, at få etableret et sådant tilbud i byen.

I landdistrikterne er vi kendte for at have et godt socialt fællesskab samt at løfte i flok. Det skal vi fortsætte med, men vi har også brug for kommunal hjælp.

Så jeg vil arbejde for, at kommunen fortsætter med at understøtte vores lokalsamfund, gerne med investering i øget bosætning og iværksætteri. Vi har allerede naturen, så vi skal have skabt yderlig interesse for vores landsbysamfund.

Jeg vil gerne være med til, at vi er en hel kommune, hvor hver en lille by er attraktiv at bo og leve i. Derfor vil jeg altid sætte en ære i at gøre opmærksom på vores behov – også herude på landet.

Annonce
Debat For abonnenter

Kommentar: Selvfølgelig bliver Billund større - også med en motorvej

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Aabenraa

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Selvfølgelig skal arbejde kunne betale sig

EfB

Patrick Schmidt og de andre angribere får ny konkurrent: EfB henter stortalent til angrebet

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Annonce