Annonce
Læserbrev

Udvikling og fremgang i Tønder kommune - ja tak

Læserbrev: Ja tak til udvikling og fremgang i Tønder kommune. Men det må aldrig ske på bekostning af den unikke natur, vi har.

Der findes mange måder at skabe udvikling på, men penge til en snæver gruppe skaber ikke udvikling. Udvikling handler om mange ting, for eksempel arbejdspladser, at tiltrække virksomheder, om tilflyttere.

Giver kæmpe vindmøller på land flere arbejdspladser i kommunen? Nej, de, der stiller vindmøller op, tilhører et gæng, der tager rundt og sætter vindmøller op.

Giver kæmpe vindmøller på land flere virksomheder? Nej, virksomhederne ser på, om der er den nødvendige arbejdskraft i det område, de skal etablere sig i, og på om infrastrukturen er i orden.

Giver kæmpe vindmøller tilflyttere til kommunen? Nej, udsigten til at se på kæmpemøller vil tvært imod afskrække tilflyttere. Vattenfalls opkøb af ejendomme vil skabe øde områder i omstillingens hellige navn, hvilket bestemt heller ikke er positivt for udviklingen.

Der findes andre måder at skabe et positivt grønt regnskab på: Vindmøller kan opføres på havet. Solceller skæmmer ikke landskabet på samme måde som vindmøller, der kan ses på lang afstand. Og biogasanlæg kan ligge et sted i landskabet, der ikke skæmmer.

Ifølge mine oplysninger, så produceres der allerede nu mere strøm i Tønder kommune, end vi forbruger.

Så min appel til politikerne er: Sørg nu for at tænke jer godt om, gør jer umage og brug andre værktøjer til udvikling.

Vis hensyn til naturen og det store flertal i kommunen, der ønsker at bevare det helt unikke område vi bor i.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce