Annonce
Esbjerg

Udviklingschef kommenterer ballade om ny Aldi-butik i Højvangskvarteret

Udviklingschef hos Aldi, Carina Busk, fremhæver, at der i Højvangsvangskvarteret også findes beboere, som glæder sig ved udsigten til en Aldi. Foto: PR
Udviklingschef i Aldi oplyser, at kæden i processen vil tage højde for sikker afvikling af trafikken i området og til og fra butikken. Udviklingschefen fremhæver også, at der i Højvangsvangskvarteret også findes beboere, som glæder sig ved udsigten til en Aldi.
Annonce

Esbjerg: Proteser fra beboere i Højvangskvarteret omkring Højtoftevej og Højvangsparkvej mod planerne om etablering af en ny, moderne Aldi-butik, får nu udviklingschef i den internationale dagligvarekæde til at reagere.

Carina Busk, der i øvrigt som bosiddende i Esbjerg, er ganske godt bekendt med de lokale forhold i Højvangskvarteret, vil gerne fastslå, at man hos Aldi gør alt, hvad man kan for at skabe en sikker afvikling af trafikken i området.

- I Højvangskvarteret går naboernes bekymring, som jeg har forstået det, først om fremmest på udsigten til øget trafik. Men netop de trafikale forhold er noget, vi altid undersøger meget nøje og tidligt har megen dialog med de lokale myndigheder omkring, når vi opfører en ny butik, oplyser Carina Busk.

- Trafiksikkerhed og trafikafvikling er helt centrale elementer i lokalplansprocessen, så det bliver der i den grad taget højde for både i forhold til, hvordan en butik kan placeres på matriklen samt hvor indkørsel og udkørsel skal være for at sikre et godt flow for både kunder og varelevering, men også i forhold til den eksisterende trafik i området, fortsætter hun.

Annonce

Også positive beboere

Udviklingschefen anfører desuden, at hun også kender til beboere i kvarteret, som er positive ved udsigten til et bredere udbud af dagligvarer i området.

- Normalvis, når vi opfører en ny butik, er det til stor glæde for beboerne i nærområdet. Og heldigvis er der også borgere i Højvangskvarteret som overfor mig har tilkendegivet, at de vil være glade for en endnu en dagligvarebutik. Så jeg håber naturligvis, at vi kan nå til enighed, oplyser Carina Busk.


Og heldigvis er der også borgere i Højvangskvarteret som overfor mig har tilkendegivet at de vil være glade for en endnu en dagligvarebutik.

Carina Busk, udviklingschef, Aldi


Sagen om planerne om den nye Aldi-butik på Højtoftevej overfor Netto begyndte, da det kom frem, at Aldi har lavet betingede købsaftaler med fem parcelhusejere, hvis huse tænkes nedrevet og erstattet med en 1.200 kvadratmeter stor Aldi efter kædens nye koncept.

Det har fået flere beboere i området til at protestere, inden sagen er endt på politikernes bord.

Annonce

Støj og trafik

Beboerne fremhæver blandt andet, at de bor i et lukket villakvarteret, og de frygter for den belastning, både i forhold til støj, og ikke mindst trafik, som de mener en Aldi vil medføre.

Senest har beboerne givet udtryk for, at de vil blive meget overraskede, hvis Aldi kan få tilladelse til en stor butik, når den nabobeliggende Netto tilbage i 2011 fik afslag på en 200 kvadratmeters udvidelse med begrundelse om, at det ville være til gene for villakvarteret.

Når Aldi har søgt om at få lov til at lave den nye butik, hænger det sammen med, at området for en del år siden i en kommuneplansrevision ændrede status til centerområde. Fire af de fem villaer, som Aldi ønsker at købe ligger i dette centerområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce