Annonce
Tønder

Udviklingsplan for Rømø har mange bolde i luften

Der arbejdes fortsat på en udviklingsplan for Rømø, og arbejdet skrider langsomt fremad. Arkivfoto: Søren Gyllling
Følgegruppen for Rømøs udviklingsplan har nu rigtig mange bolde i luften, og arbejdet fortsætter næsten uden påvirkning fra corona. En lille undtagelse er arbejdet med vandrestier på Rømø, som tidligst kan testes omkring årsskiftet.

RØMØ: Med hjælp fra mange lokale borgere er der nu udarbejdet en grundfortælling om Rømø. Undervejs i arbejdet deltog næsten 40 lokalt interesserede i historiefortæller-eventen i januar.

- Vi er klar til at vise grundfortællingen frem i løbet af sensommeren. Hvordan vi gør det, er vi ved at planlægge, fortæller turistchef Kenneth P. Madsen, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Grundfortællingen skal jo egentlig fortælle os om Rømøs DNA, og det er vigtigt, at vi alle kan se os selv i den. Det bud vi har nu rammer faktisk rigtig godt, og vi er sikre på, at den vil være til inspiration for alle os, der arbejder med Rømøs udvikling.

Annonce

Forskønnelse ved kryds

I de seneste måneder har der været holdt møder med beboere langs Vesterhavsvej ved Tvismark-krydset. Formålet var at høre, om der lokalt var opbakning til at se på, om området kan forskønnes på en eller anden måde.

- Denne første snak har været positiv. Der er helt sikkert opbakning til, at vi sammen ser på, hvad der kan ske i området, fortæller chefkonsulent Karsten H. Jensen i meddelelsen.


Grundfortællingen skal jo egentlig fortælle os om Rømøs DNA, og det er vigtigt, at vi alle kan se os selv i den.

Kenneth P. Madsen, turistchef


Næste skridt er at få en ekstern rådgiver på banen, som skal sørge for, at der i samarbejde med øboerne biver udarbejdet skitser og idéer til, hvad der videre skal ske.

- Planen er, at denne proces går i gang i løbet af efteråret, siger Karsten H. Jensen.

Rambøll arbejder i øjeblikket på et udkast til en trafikplan for Rømø. Trafikplanen skal gælde for hele øen, og den vil behandle emner som trafikintensitet, trafikhastigheder, parkering, håndtering af autocampere med videre. Det forventes, at planen er klar i løbet af efteråret, oplyser fagchef Lars-Erik Skydsbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Vild skov bliver for os alle

Annonce