Annonce
forside

Udviklingsplaner i kommunen i sin helhed

Læserbrev: Det falder mig for brystet, at JydskeVestkysten i store overskrifter nedgør de initiativer, der pågår med hensyn til at forbedre bymiljøer i såvel Højer- som Tønder- bymidte. Det besluttes ikke på et niveau omkring, hvor rigtigt eller forkert affaldsspande står placeret.

Der udvikles nu med kommunens teknikere for hele bymiljøer, hvilket har været en mangel tidligere. Meget aktive og engagerede arbejdsgrupper deltager i disse drøftelser, hvilket jeg påskønner.

Lad os nu kikke fremad. De spande, der står i Tønder, er fejlplaceret, fordi beslutningen ikke har været vurderet i sin helhed. Det er netop det, man nu, såvel i Højer, som i Tønder forsøger at rode bod på.

Jeg synes, vi skal glæde os over, at der sættes initiativer i gang til at forbedre hele byområder. Vi har det hele behov, således især områdets gæster kan nyde vore fantastiske by-miljøer.

Turismen og handlen skal styrkes, og det skal være nu.

Jeg tror på åbenhed og troværdighed, hvilket jeg i disse sager synes, vi er godt på vej til at opfylde, men der er altid plads til forbedringer.

Citat af Muhammad Ali:" Den bedste måde at få dine drømme til at gå i opfyldelse, er ved at vågne op ... "

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce