Annonce
Esbjerg

Antallet af optagne studerende i Esbjerg er faldet igen i år

Antallet af optagne studerende i Esbjerg er for første gang i flere år steget. Det glæder borgmester. Der er dog stadig ledige pladser. Arkivfoto: Soffi C. Larsen
Igen i år er antallet af optagne studerende i Esbjerg faldet. I 2016 blev 1706 optaget. I år blev 1496 optaget på uddannelser i Esbjerg Kommune.

Rettelse: JydskeVestkysten har ved en fejl skrevet de forkerte tal for optagne studerende, og at Esbjerg derfor oplevede en stigning. Det korrekte antal er 1496. JydskeVestkysten beklager.

Esbjerg: 1496 er blevet tilbudt en plads på en af Esbjergs videregående uddannelsesinstitutioner.

Dermed fortsætter de seneste års nedgang. Siden 2016 er antallet af optagne i kommunen faldet fra 1706, året efter til 1610, så 1562, derefter 1548 og i år 1496.

Antal optagne på uddannelsessteder i Esbjerg

UC Syd: 850

Erhvervsakademi Sydvest: 394

Syddansk Universitet: 119

Aalborg Universitet Esbjerg: 89

Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg: 44

Annonce

Stadig ledige pladser

Der er da også stadig ledige pladser på Esbjergs uddannelsesinstitutioner.

Erhvervsakademi Sydvest er et af de uddannelsessteder, som har plads til flere.

- Vi ved af erfaring, at mellem fem og 10 procent vælger at takke nej til den plads, de har fået. Dertil kommer, at vi har mulighed for at optage endnu flere studerende på de fleste af vores uddannelser. Så hvis man har fået afslag på en anden uddannelse, eller bare ikke fik søgt på kvote et eller to i løbet af foråret og sommeren, er der stadig muligheder for en videregående uddannelse hos os, siger rektor Henrik Larsen.

Erhvervsakademiet har dog oplevet en fremgang i antallet af optagne.

- Overordnet set optager vi to procent flere studerende end sidste år. På finansøkonomuddannelsen kommer vi formentlig over 150 studerende, hvilket er en kæmpe rekord. Alt i alt tegner der sig et positivt billede, og vi glæder os til at komme i gang efter sommerferien, fortæller Henrik Larsen.

Annonce

Godt under givne betingelser

Hos UC Syd, der har tilbudt 850 en plads, hvilket er et lille fald i forhold til sidste år, glæder man sig over antallet på trods af betingelserne.

- Det er tilfredsstillende under de givne betingelser. Vi havde et fald i ansøgere, og det var skuffende. Vi havde meget gerne set, at vi havde fået flere ansøgere, men i det lys er det tilfredsstillende, at vi holder skansen, siger Birthe Friis Mortensen, rektor for UC Syd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Haderslev

Vild skov bliver for os alle

Annonce