Annonce
Sønderjyske Ishockey

Udvisninger kostede dyrt og slukkede SønderjyskEs finaledrømme

Metalligaen 5. semifinale: Rungsted-SønderjyskE. Rungsted kan med en sejr spille sig i finalen. (Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix)
SønderjyskE er færdige i årets slutspil, efter et nederlag på 1-4 i den femte semifinale mod Rungsted Seier Capital. Vojens-mandskabet kæmpede bravt og ramte træværket hele tre gange, og udvisningerne blev endnu engang afgørende.

JV I RUNGSTED: Indsatsen kunne der ikke sættes en finger på, men det kan SønderjyskE-mandskabet ikke bruge til ret meget. Fredag blev drømmen om medaljer endegyldigt aflivet, da Rungsted Seier Capital vandt den femte semifinale med 4-1 og bookede en plads i  årets DM-finale.

Dermed er SønderjyskEs sæson forbi, og det samme er Kim Lykkeskovs tid i klubben efter mere end 20 års tro tjeneste.

Kampen i tal

Rungsted Seier Capital - SønderjyskE 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

1-0 Frederik Bjerrum, ass. Morten Jensen (33:43) 2-0 Mathias Røndbjerg, ass. Gustav Green (35:37) 2-1 Cameron Brown ass. Rasmus Schultz Lyø, Matt Prapavessis (39:50) 3-1 Hampus Gustafsson ass. Frederik Bjerrum, Morten Jensen (46:36) 4-1 Nichlas Hardt, uass. (59:11)

Udvisninger

Rungsted Seier Capital 3x2, SønderjyskE 2x2

Spillet bølgede frem og tilbage de første minutter af opgøret, hvor ingen af de to hold for alvor fik sat sig på begivenhederne. Første store mulighed tilfaldt gæsterne efter små syv minutters spil, da Emil Bejmo blev spillet helt alene med Cristopher Nihlstorp, men Rungsted-keeperen trak sig sejrrigt ud af den duel.

Annonce

I tirsdagens kamp i Vojens havde Nihlstorp adskillige store redninger, så ham skulle de lyseblå endelig ikke få skudt varm.

Næste store tilbud stod der også Bejmo på, der denne gang fik pucken forbi Rungsted-målmanden, men desværre for svenskeren røg forsøget på overliggeren. Det blev startskuddet til et mere vedvarende SønderjyskE-pres, hvor det blev til flere gode forsøg, men uden en scoring til følge.

Med tre minutter tilbage af første periode fik Vojens-mandskabet kampens første powerplay, men det blev ikke specielt vellykket. Faktisk var det Rungsted, der fik den største mulighed, da Hampus Gustafsson erobrede pucken og strøg afsted mod SønderjyskE-målet.

Svenskerens træk rundt om Patrick Galbraith blev dog for langt, og så slap SønderjyskE, mens de første 20 minutter endte uden scoringer.

Stolpe ud

Gæsterne kom stærkt ud til anden periode og efter fem minutter hilste SønderjyskE igen på træværket. Mathias Borring Hansen fik tid og plads til at trykke af, men denne gang stod stolpen i vejen for et føringsmål til gæsterne.

Heller ikke i et efterfølgende powerplay lykkedes det at få slettet nullet på måltavlen. Pucken blev flyttet godt rundt i Rungsteds zone, men den sidste skarphed i pasningerne manglede til at spille chancerne rigtigt store.

Hvis SønderjyskE-lejren så småt begyndte at tro, at Rungsted-målet var forhekset, så var det ikke så mærkeligt, for midtvejs i anden periode var det Matt Salhanys tur til at ramme stolpen. Og det blev stolpe ud i mere end én forstand kort efter.

Annonce

Nedtur og nyt håb

En udvisning til Matt Prapavessis, blev nemlig straffet benhårdt, da Frederik Bjerrum bragte hjemmeholdet foran med 1-0. En kæmpe nedtur for SønderjyskE, der ellers havde spillet en stærk kamp indtil da.

Nedturen blev endnu større kort efter. En tabt face-off i egen zone gav en fri chance til Rungsteds Mathias Røndbjerg, der smadrede pucken op i målhjørnet, mens Nikolaj Henriksen tog  plads i SønderjyskE-målet i stedet for Patrick  Galbraith.

Nu så det pludselig meget sort ud for de sønderjyske finaledrømme, men Mario Simionis tropper fik en livline, som de tog imod med det samme.

Under to minutter før anden periodes afslutning, fik SønderjyskE muligheden i powerplay, og med bare ti sekunder tilbage faldt en returpuck ned for enden af Cameron Browns stav. Amerikanerne satte sikkert pucken op i nettaget, og genoplivede spændingen inden de sidste 20 minutter.

Annonce

Dødsstødet

Selvom det var op ad bakke på  tavlen, så knoklede SønderjyskE-spillerne stenhårdt i jagten på en udligning, men endnu engang skulle en udvisning komme til at koste dyrt. I powerplay smed Hampus Gustafsson pucken på mål fra en spids vinkel og ind bag indskiftede Nikolaj Henriksen til 3-1.

Med 13 minutter tilbage skulle SønderjyskE finde et stort comeback frem, som holdet har vist flere gange i slutspilet. Det kom dog aldrig, og i  stedet lukkede Rungsted kampen til 4-1 i tomt mål.

Dermed sluttede SønderjyskE sæsonen med fire nederlag på stribe i semifinaleserien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Byggetilladelserne var allerede givet: PFA er tavs om fremtiden for planlagte højhuse i 15 etager

Leder For abonnenter

Det mener JydskeVestkysten om beskæringen af kurser for musikalske talenter

Annonce