Annonce
112

Udvisningsdømt udlænding: Plakatfuld 32-årig brød ind med økse og faldt i søvn i Gittes soveværelse

Gitte Nielsen foran vinduet, som tyven smadrede med parrets økse. Foto: Morten Nielsen
Der var en farlig situation i en vestjysk landsby torsdag eftermiddag. Dog var indbrudstyven så fuld, at anholdelsen blev ret udramatisk.

Lunde: Først brød han ind og tog en økse i udhuset. Så knuste han et vindue med øksen og brød ind i Gitte Nielsens hjem. Hun bor til leje i den tidligere stationsbygning i landsbyen Lunde ved Nørre Nebel.

Gitte Nielsen, 36 år, var ude af huset torsdag eftermiddag. Da hun sammen med sin mand, som havde været på arbejde, kom hjem, var der politi i hjemmet.

- De fortalte, der havde været indbrud, siger Gitte.

En nabo havde omkring klokken 15.25 anmeldt indbruddet. Naboen observerede, at en tyv brød ind i parrets udhus, stjal øksen og smadrede derefter vinduet til stuen med øksen.

Gitte og manden gik ind og kunne konstatere, at alt var gennemrodet. Gittes mand, Anders, gik derpå op på første sal og kunne observere, at der lå en meget fuld mand i soveværelset. Han var faldet i søvn ved siden af sengen - og var altså ret ufarlig.

- Jeg ved ikke, om han var fuld, da han brød ind, siger Gitte Nielsen.

Men hun har bemærket, at han havde været i parrets spiritus, og han har også efterladt tomme ølflasker.

Der var egentlig ikke den store dramatik, og politiet, der stadig var i huset, førte den stærkt berusede mand væk i håndjern.

- Men jeg var da noget urolig om aftenen, siger Gitte om, at der blev trængt ind i huset med en økse.

Annonce
Øksen befandt sig bag denne dør. Der er tale om et udhus. Foto: Morten Nielsen

Han blev udvist igen

Det viste sig, at indbrudstyven er en 32-årig litauer, som i 2012 fik en udvisningsdom. Den er nu udstået, så manden var lovligt i Danmark. Manden blev nemlig udvist i seks år.

Politikommissær Ole Hillerup fra Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at politiet fremstillede manden for en dommer - i et grundlovsforhør - som skal afholdes inden for 24 timer.

Her fik manden en straksdom på 60 dages fængsel. Han er atter blevet udvist af Danmark ved dom.

Manden havde samlet nogle ting, som politiet formoder var tyvekoster, som han ville have med - hvis han altså ikke var faldet i søvn.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce