Annonce
Sport

Uefa åbner sag mod FCK for brug af pyroteknik

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Uefa åbner sag mod FCK på grund af brug af pyroteknik i forbindelse med Europa League-kampen mod Malmö FF.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) åbner sag mod FC København på grund af brug af pyroteknik i forbindelse med Europa League-kampen mod Malmö FF torsdag.

Det oplyser FCK på sin hjemmeside.

- Uefa har nu åbnet en sag mod klubben, og vi afventer behandlingen af den, lyder det på hjemmesiden.

FCK er tidligere blevet straffet af Uefa for samme forseelse, men det har altså ikke stoppet brugen af pyroteknik på tribunerne.

Således blev FCK idømt en bøde efter udekampen mod selv samme Malmö FF. Den lød på 70.000 euro svarende til 523.000 kroner.

Straffen fik den danske klub for afbrænding af fyrværkeri og et ulovligt banner i kampen mod Malmö FF 3. oktober i Sverige.

- I forhold til den voldsomme brug af pyroteknik har vi for nylig præciseret regler og risici og gjort vores holdning klar, og den er ikke ændret.

- Vi er klar over, at dette er en kompliceret og stor opgave at løse, og at det kommer til at tage tid, skriver FCK.

/ritzau/

Annonce
Nyheden fra FCK''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];