Annonce
Sport

Uefa sigter Danmark for baneløber og pyroteknik

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
DBU frygtede store bøder efter EM-kvalifikationskamp mod Gibraltar. Nu har Uefa åbnet en sag.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har åbnet en sag mod Danmark efter EM-kvalifikationskampen mod Gibraltar.

På sin hjemmeside skriver Uefa, at Danmark er sigtet for brug af fyrværkeri og for episoden, hvor en tilskuer løb på banen, i kampen som Danmark vandt 6-0.

Begge episoder blev efterfølgende kritiseret af fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union (DBU) Peter Møller efter fredagens kamp.

- Fredag var der desværre enkelte fans, der gik langt over stregen. Det er fuldstændigt uacceptabelt.

- Vi ønsker fantastisk stemning hos vores fans, men det skal også være trygt for alle at gå til landskamp, sagde Peter Møller til DBU's hjemmeside.

Kort før slutfløjt lykkedes det en baneløber at komme ind på plænen, hvor han snublede ind i målmand Kasper Schmeichel. Undervejs blev der også kastet øl på banen.

- Vi kan risikere bøder på flere hundrede tusinde kroner, som vi i stedet kunne have brugt på aktiviteter for vores fans.

- Det var ærgerligt og synd for de mange fans, der gør et fantastisk stykke arbejde med at bakke op om holdet, sagde Peter Møller.

Sagen skal diskuteres af Uefas disciplinærkomité 12. december.

Uefa har også åbne en række sager fra andre kampe. Desuden har Uefa indledt en undersøgelse af, hvorvidt der var racistiske tilråb i kampen mellem Rumænien og Sverige.

Ifølge Aftonbladet var svenske Alexander Isak udsat for racisme i kampen, hvilket Uefa nu vil kigge nærmere på.

/ritzau/

Annonce
Uefas oversigt over åbnede sager efter kvalifikationskampene
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce