Annonce
Indland

Anmeldere uddeler ros til The Cure på Orange Scene

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Tre anmeldere har rosende ord om The Cure på Roskilde Festival, mens en enkelt anmelder er mere skeptisk.

Flere danske anmeldere giver The Cures koncert på Roskilde Festival flotte karakterer, mens en enkelt anmelder kalder koncerten "dødtrist".

Med seks hjerter ud af seks kunne Politikens anmelder ikke være mere begejstret for den 40 år gamle gotiske gruppe, der natten til søndag lukkede Orange Scene.

- At få lov til at stå og lade Robert Smiths (forsangeren, red.) sange græde sammen med én og forstå én er nok den absolut mest forløsende afslutning på en festival, jeg selv har oplevet, skriver Politikens anmelder Lucia Odoom.

Gaffa og Jyllands-Postens anmeldere er ligeledes begejstrede for oplevelsen, og de kvitterer begge med fem ud af seks stjerner.

- Flere højdepunkter fulgte med de poporienterede "In Between Days" og "Just Like Heaven". Koncertens måske største moment for undertegnedes vedkommende var en ekstremt tight levering af "A Forest", lyder det fra Gaffas anmelder Ras Bolding.

Ifølge Kasper Schütt-Jensen, anmelder på Jyllands-Posten, var forsangeren Robert Smith glad for at skulle gentage succesen fra tidligere koncerter på Roskilde Festival, mens forsangerens smertefulde sange også skabte lykke hos publikum.

- Han er så glad for Roskilde Festival, at han i år selv bød sig til og planlagde resten af bandets Europa-turné rundt om sit sjette besøg på festivalen. “Lullaby”, “Lovesong”, “Pictures Of You” og “Fascination Street” - de sange er tilsyneladende uopslidelige.

- Publikum sang med på hvert et ord. Mon ikke Robert Smith vender tilbage til Roskilde Festival med mere fra The Cure - han skal være så velkommen.

Hos Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo er begejstringen ikke at finde. Han kvitterer med tre stjerner og kalder The Cure "verdens tristeste band".

- Noget af det sidste, man har lyst til at blive udsat for, er en lang koncert med verdens tristeste band, The Cure.

Treo giver dog det britiske band ros for ikke at spille i hele tre timer, som det gjorde på Roskilde Festival i 2012, men holdt sig til 2 timer og 17 minutter.

- Det var en fanklubkoncert, der hørte hjemme i en flagermusgrotte i Rumænien. Ikke på Danmarks største dansegulv, skriver Ekstra Bladets anmelder.

Politikens anmelder mener omvendt, at The Cure spillede numre for alle, både dem der er goth, og dem der er glade.

- Jeg fik gåsehud, og jeg følte mig forbundet til alle dem omkring mig på en lidt sensitiv måde, skriver anmelderen om nummeret "Fascination Street".

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce