Annonce
Esbjerg

Uenighed bag fyring af direktør i Esbjergs største boligforening

Peter Sandager er fortid som direktør Esbjergs største boligforening, Ungdomsbo. Uenighed om boligforeningens kurs er forklaringen, oplyser formanden. Arkivfoto
Det vakte opsigt, da Esbjerg og omegns største boligforening forleden meddelte, at direktøren gennem syv-otte år er fratrådt øjeblikkeligt.

Esbjerg: Ingen havde vel forventet, at Peter Sandager, direktøren for Esbjerg og omegns største boligforening, Ungdomsbo, ville holde lige så længe som sin forgænger på posten, Tonny Nissen, forretningsfører gennem 44 år.

Alligevel kom det som en gedigen overraskelse for de fleste, at den store boligforening fredag oplyste, at organisationsbestyrelsen med øjeblikkelig virkning har indsat ny en direktør, der erstatter Peter Sandager, som fik syv-otte år på posten.

I pressemeddelelsen oplyser Claus Peter Aanum, formand for Ungdomsbos bestyrelse, at man har ønsket en ny profil til at varetage den daglige ledelse, og at man derfor har ansat Flemming Agerskov Christensen som ny direktør.

Flemming Agerskov Christensen, 55 år, har hidtil udfyldt rollen som projektchef i Ungdomsbo, og boligorganisationen er således på jagt efter en ny person på den post.

Annonce

Den enkelte forklaring er, at vi og Peter Sandager ville forskellige steder hen i forhold til forskellige projekter.

Claus-Peter Aanum, formand, Ungdomsbo

Ingen kommentarer

Uden at gå i detaljer oplyser Claus Peter Aanum, at det var uenighed, der ledte til bruddet mellem Ungdomsbo og Peter Sandager.

- Den enkelte forklaring er, at vi og Peter Sandager ville forskellige steder hen i forhold til forskellige projekter. Derudover har jeg ikke mere at tilføje, fortæller Ungdomsbo-bestyrelsesformanden.

Han ønsker som nævnt ikke at uddybe uenighederne eller oplyse, hvilke projekter uenighederne knytter sig til, men ifølge avisens oplysninger har der længe været utilfredshed med Peter Sandagers ledelsesstil, ligesom der har også været utilfredshed med ham fra de andre boligforeninger.

Peter Sandager, der privat er bosiddende i Strib ved Middelfart, er fratrådt med øjeblikkeligt virkning og har overladt kontoret på Nygårdsvej til Flemming Agerskov Christensen.

Claus Peter Aanum ønsker ikke at oplyse, hvad det koster at komme af med Peter Sandager, som skal have løn i det næste halve år.

JydskeVestkysten har været i kontakt med Peter Sandager, der ikke ønsker at kommentere afskedigelsen:

- Jeg henholder mig til den aftale, jeg har indgået med Ungdomsbo, siger han.

Ungdomsbo administrerer op imod 4.000 boliger i Esbjerg og på Fanø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Kolding For abonnenter

Emilie skal flytte fra sin lejlighed på grund af rotter: - Jeg kan ikke sove om natten

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];