Annonce
Tønder

Uenighed i sag om oldtidsparken: LA stemmer mod svar til Ankestyrelsen

Sagen om salget af oldtidsparken er slet ikke slut endnu. Et udarbejdet høringssvar møder modstand i økonomiudvalget, hvor Liberal Alliance stemmer imod udkastet, der er udarbejdet til Ankestyrelsen. Arkivfoto: Lars Detlef
Under torsdagens møde i Tønder Kommunes magtfulde økonomiudvalg, skulle de syv lokalpolitikere tage stilling til udkastet til et svar til Ankestyrelsen i sagen om salget af oldtidsparken. Som den eneste stemte LA mod høringssvaret.

TØNDER: Som den eneste lokalpolitiker stemte Liberal Alliances Claus Hansen mod det udkast, der er udarbejdet som svar til Ankestyrelsen i sagen om salget af Hjemsted Oldtidspark til de ni investorer i Marsk Camping A/S. Svarskrivelsen var torsdag på dagsorden i kommunens økonomiudvalg.

- Jeg stemte imod udkastet til det svar, som er udarbejdet af Tønder Kommune til Ankestyrelsen, siger Claus Hansen og forklarer:

- Det er mit umiddelbare indtryk, at man ikke svarer på en række konkrete spørgsmål, som Ankestyrelsen stiller.

I udkastet til en svarskrivelse svares der ellers på en række af de spørgsmål, som Ankestyrelsen har stillet Tønder Kommune i forbindelse med salget af det 12,5 hektar store areal, der indbragte kommunen 1.050.000 millioner kroner.

Annonce

Det er mit umiddelbare indtryk, at man ikke svarer på en række konkrete spørgsmål, som Ankestyrelsen stiller.

Claus Hansen (LA), om udkastet til et høringssvar til Ankestyrelsen

Afspejler virkeligheden

Af udkastet fremgår det blandt andet, at man havde tre uvildige mæglere til at vurdere prisen for området, der ligger på Hjemsted Banke. Mæglernes bud på værdien af arealet svingede mellem 700.000 til 5.000.000 kroner. Desuden fremgår det, at Tønder Kommune i 2018 annoncerede i flere landsdækkende aviser og i et stort tysk dagblad efter potentielle investorer - uden dog at så meget som en eneste investor reagerede på annoncerne med alternative forslag til parkens fremtidige udvikling.

Borgmester og formand for økonomiudvalget, Henrik Frandsen (V), mener, at udkastet til et svar beskriver virkeligheden set fra hans stol.

- Jeg synes, at udkastet beskriver sagsforløbet meget godt, siger han og understreger, at skrivelsen fra Tønder skal vurderes af Ankestyrelsen før den tager stilling til, om der skal rejses en tilsynssag mod Tønder Kommune.

Solgt for en slik

Det er Therese Thøgersen, Kommandørgården, Rømø, der på vegne af Tønder Kommunes campingpladsejere, har rejst sagen over for konkurrencestyrelsen, og det er derfor, at Ankestyrelsen nu tager affære.

Campingspladsejerne er utilfredse med, at oldtidsparken var udbudt til salg med krav om at etablere en attraktion/oplevelsessted, men blev solgt til et campingpladsprojekt med 275 enheder og et udkigstårn.

- Vi ønsker hermed at udtrykke vores dybeste bekymring over den ulige konkurrence, vi i fremtiden vil få fra en ny campingplads i vores kommune. Den nye campingplads har stort set fået et kæmpe område med bygninger, legepladser foræret for en "slik", skriver campingpladsejerne.

Salget af oldtidsparken skete via annoncer under overskriften "Fantastisk areal sælges til nye oplevelsesaktiviteter". Salget blev godkendt af et flertal i kommunalbestyrelsen i maj.

Claus Hansen vil ikke stemme for udkastet, der er udarbejdet til Ankestyrelsen - så han har stemt imod. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

To undlod at stemme

Kritikere af udbudsmaterialet og salgsprisen har fremført, at kommunen kunne have opnået en helt anden pris, hvis der fra starten havde været åbnet op for overnatning og camping.

I økonomiudvalget stemte foruden borgmesteren Venstres Preben Linnet og Mathias Knudsen samt DFs Bent Paulsen for det fremlagte udkast, mens Eike Albrechtsen (S) og Jørgen Popp Petersen (SP) undlod at stemme.

Tilbage til Claus Hansen, der som den eneste i udvalget stemte mod udkastet.

- Fidusen er, at hvis man undlader at stemme, så har man ikke forholdt sig til teksten, lyder begrundelsen fra Claus Hansen.

Det er nu op til de 31 lokalpolitikere på næste uges møde i kommunalbestyrelsen at afgøre, om det udarbejde udkast sendes til Ankestyrelsen i sin nuværende form, eller om der skal ændres i teksten.

Borgmester Henrik Frandsen mener, at udkastet afspejler virkeligheden, som den er. Arkivfoto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce