Annonce
Tønder

Uenighed i sag om oldtidsparken: LA stemmer mod svar til Ankestyrelsen

Sagen om salget af oldtidsparken er slet ikke slut endnu. Et udarbejdet høringssvar møder modstand i økonomiudvalget, hvor Liberal Alliance stemmer imod udkastet, der er udarbejdet til Ankestyrelsen. Arkivfoto: Lars Detlef
Under torsdagens møde i Tønder Kommunes magtfulde økonomiudvalg, skulle de syv lokalpolitikere tage stilling til udkastet til et svar til Ankestyrelsen i sagen om salget af oldtidsparken. Som den eneste stemte LA mod høringssvaret.
Annonce

TØNDER: Som den eneste lokalpolitiker stemte Liberal Alliances Claus Hansen mod det udkast, der er udarbejdet som svar til Ankestyrelsen i sagen om salget af Hjemsted Oldtidspark til de ni investorer i Marsk Camping A/S. Svarskrivelsen var torsdag på dagsorden i kommunens økonomiudvalg.

- Jeg stemte imod udkastet til det svar, som er udarbejdet af Tønder Kommune til Ankestyrelsen, siger Claus Hansen og forklarer:

- Det er mit umiddelbare indtryk, at man ikke svarer på en række konkrete spørgsmål, som Ankestyrelsen stiller.

I udkastet til en svarskrivelse svares der ellers på en række af de spørgsmål, som Ankestyrelsen har stillet Tønder Kommune i forbindelse med salget af det 12,5 hektar store areal, der indbragte kommunen 1.050.000 millioner kroner.

Det er mit umiddelbare indtryk, at man ikke svarer på en række konkrete spørgsmål, som Ankestyrelsen stiller.

Claus Hansen (LA), om udkastet til et høringssvar til Ankestyrelsen

Annonce

Afspejler virkeligheden

Af udkastet fremgår det blandt andet, at man havde tre uvildige mæglere til at vurdere prisen for området, der ligger på Hjemsted Banke. Mæglernes bud på værdien af arealet svingede mellem 700.000 til 5.000.000 kroner. Desuden fremgår det, at Tønder Kommune i 2018 annoncerede i flere landsdækkende aviser og i et stort tysk dagblad efter potentielle investorer - uden dog at så meget som en eneste investor reagerede på annoncerne med alternative forslag til parkens fremtidige udvikling.

Borgmester og formand for økonomiudvalget, Henrik Frandsen (V), mener, at udkastet til et svar beskriver virkeligheden set fra hans stol.

- Jeg synes, at udkastet beskriver sagsforløbet meget godt, siger han og understreger, at skrivelsen fra Tønder skal vurderes af Ankestyrelsen før den tager stilling til, om der skal rejses en tilsynssag mod Tønder Kommune.

Annonce

Solgt for en slik

Det er Therese Thøgersen, Kommandørgården, Rømø, der på vegne af Tønder Kommunes campingpladsejere, har rejst sagen over for konkurrencestyrelsen, og det er derfor, at Ankestyrelsen nu tager affære.

Campingspladsejerne er utilfredse med, at oldtidsparken var udbudt til salg med krav om at etablere en attraktion/oplevelsessted, men blev solgt til et campingpladsprojekt med 275 enheder og et udkigstårn.

- Vi ønsker hermed at udtrykke vores dybeste bekymring over den ulige konkurrence, vi i fremtiden vil få fra en ny campingplads i vores kommune. Den nye campingplads har stort set fået et kæmpe område med bygninger, legepladser foræret for en "slik", skriver campingpladsejerne.

Salget af oldtidsparken skete via annoncer under overskriften "Fantastisk areal sælges til nye oplevelsesaktiviteter". Salget blev godkendt af et flertal i kommunalbestyrelsen i maj.

Claus Hansen vil ikke stemme for udkastet, der er udarbejdet til Ankestyrelsen - så han har stemt imod. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

To undlod at stemme

Kritikere af udbudsmaterialet og salgsprisen har fremført, at kommunen kunne have opnået en helt anden pris, hvis der fra starten havde været åbnet op for overnatning og camping.

I økonomiudvalget stemte foruden borgmesteren Venstres Preben Linnet og Mathias Knudsen samt DFs Bent Paulsen for det fremlagte udkast, mens Eike Albrechtsen (S) og Jørgen Popp Petersen (SP) undlod at stemme.

Tilbage til Claus Hansen, der som den eneste i udvalget stemte mod udkastet.

- Fidusen er, at hvis man undlader at stemme, så har man ikke forholdt sig til teksten, lyder begrundelsen fra Claus Hansen.

Det er nu op til de 31 lokalpolitikere på næste uges møde i kommunalbestyrelsen at afgøre, om det udarbejde udkast sendes til Ankestyrelsen i sin nuværende form, eller om der skal ændres i teksten.

Borgmester Henrik Frandsen mener, at udkastet afspejler virkeligheden, som den er. Arkivfoto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialdemokrat: Forskel på byer

Regionalt For abonnenter

Tre bilulykker og fald ned ad trapper: Kontroversiel kiropraktor hjalp Anette og Jonas til tålelige liv

Annonce