Annoncørbetalt indhold

Uenighed ved skilsmisse er en bekostelig affære

Hvert år bliver 15.000 danskere skilt. I forbindelse hermed udskrives der en stor økonomisk regning, som kun bliver større, hvis parret ikke kan nå til enighed omkring vilkårene ved skilsmissen.

Annonce

Næsten halvdelen af alle gifte par i Danmark bliver skilt. Med andre ord så er der dagligt op mod 40 ægtepar, der vælger at blive skilt fra hinanden.

De fleste danskere har råd til at betale de knap 500 kr., det koster at ansøge om skilsmisse.

Det, der virkelig koster, er misforståelser og uenigheder: en skilsmisse kan ende med at koste helt op til 100.000 kr., hvis parret ikke kan blive enige om vilkårene. Det er rigtig mange penge, hvorfor mange skilsmisser ender med at en eller begge parter optager et lån.

Og dette er bare i administrationsomkostninger. Hertil kommer alt det, man mister i forbindelse med en skilsmisse og skal ud og anskaffe sig på ny.

Det, der især koster i en skilsmisse, er rådgivningstimer, når eksempelvis parterne skal blive enige om forældremyndigheden.

Hvem, der har forældremyndigheden, er afgørende for, hvem der kan modtage børnefamilieydelse, samt hvem der skal betale børnepenge.

Normalbidraget for børnepenge ligger på 1.270 kr. pr. måned.

Når et ægteskab ender i skilsmisse, er fælleseje ligeledes et omkostningsfuldt område. Hvordan skal formuen deles, hvor meget skal man overtage af gælden, hvem skal have bilen, osv.

Hvis man har en ejendom sammen, og denne skal sælges, skal man huske at indregne omkostninger i forbindelse med salget, for eksempel udgifter til ejendomsmægler der let løber op i 80.000 kroner.

Helt generelt, jo sværere parret har ved at blive enige, jo flere penge skal der lægges i advokattimer, hvilket kan gøre skilsmissen til en dyr omgang.

Økonomisk ustabilitet efter skilsmissen

En skilsmisse ender for de fleste mennesker med at være langt dyrere, end de havde regnet med. Nogle skilsmisser koster mere, end hvad en gennemsnitlig dansker tjener på et år.

For mange skilte par kan det tage lang tid at få en nogenlunde stabil økonomi igen efter en dyr skilsmisse.

Dette gælder især, hvis man er den forælder, der skal betale børnepenge hver måned, hvilket nemt kan løbe op i flere tusinde kroner.

Andreas Linde, adm. direktør for fair-laan.dk, anerkender, at der er mange udgifter forbundet med en skilsmisse:

“Mange skilte par presses til at flytte til en ny og mindre bolig, hvor der kan opstå udgifter til oprettelse af nye boliglån eller lån til køb af ny bil. Der vil naturligvis også være brug for at anskaffe nye møbler og andre ting til hjemme. For nogle vil det i sidste ende være nødvendigt at tage et lån for at få råd til det hele.”

Hvis en person eksempelvis låner 65.000 kr. med en løbetid på 5 år, kan der være stor forskel på, hvor meget denne skal betale tilbage (se boksen nedenfor). Ved at være opmærksom på ÅOP, kan en låntager spare over 30.000 på tilbagebetalingen af sit lån.

Hvis du står i en dyr skilsmisse eller mangler penge til at komme tilbage på sporet igen, tilbyder fair-laan.dk en sammenligningstjeneste, der gør det nemt at finde det billigste lån. Alle skilsmisser ender selvfølgelig ikke med at koste flere tusinde kroner – nogle koster kun ganske få tusinde kroner, hvorfor man kan vælge at optage et kviklån.

*ÅOP er kun vejledende og beregnes efter den individuelle kreditvurdering

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.