Annonce
Læserbrev

Ufølsomme og kyniske

Læserbrev: Jeg får det både psykisk og fysisk dårligt, når jeg ser billeder af; eller læser om en flok får, der er blevet skambidt af ulve.

Når man forestiller sig, at de stakkels dyr slæber sig rundt med brækkede lemmer, åbne sår, indvolde, der hænger ud af deres kroppe. Når man betænker, hvilke uhyggelige lidelser, disse dyr udsættes for, når de pines i timevis. Ja, så bliver man harmdirrende vred.

Hvorfor tillader vi dette?

Det er jo dyrplageri i en særlig grov og fuldstændig umenneskelig udgave?

Hvor slemt skal det blive, før vi stopper det?

Efter min mening burde vi ikke tillade, at får og ulve færdes i samme område. Politikerne bliver nødt til at vælge, om det er ulvene eller fårene, der skal være her. Vælger man ulvene, bliver man samtidig nødt til at forbyde får. Vi kan som humant tænkende mennesker ikke tillade begge dyrearter at færdes i samme område. Fårene har ikke en chance. De er alt for langsomme. De er husdyr, der ikke er skabt til at færdes i en natur, hvor der er vilde dyr, som kan flå i dem efter forgodtbefindende. Og vi kan ikke effektivt indhegne får, der går i de store marsk- og hedeområder.

Efterhånden synes jeg, at de mennesker, der på den måde bestemmer over dyrenes liv, bliver stadig mere ufølsomme og kyniske.

Få nu stoppet det dyrplageri!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce