Annonce
Billund

Uffe Schmidt fortsætter med at hjælpe butikker som freelancer

Uffe Schmidt har stiftet egen freelanceforretning efter EU-projekt er tilendebragt.Arkivfoto: Martin Ravn
Uffe Schmidt, der i det seneste år, har været ansat som projektleder for butiks-vækstprojektet "Vækst til Erhverv i Gadeplan", fortsætter med at hjælpe butikslivet som freelancer.

Billund Kommune: Butikkerne i Billund Kommune gør det godt, og der er en god stemning i branchen, der fortsætter med at løfte sig. Det vurderer Uffe Schmidt, der i det seneste år har været ansat på EU-projektmidler til gennemførelsen af projektet "Vækst til erhverv i gadeplan".

Projektet er nu ved at finde en ny form, og Uffe Schmidt er fortsat hyret ind af Billund ErhvervsFremme på freelancebasis.

- Så jeg har måttet lave mit eget lille freelancefirma, hvor jeg tilbyder min viden og mit kendskab til detailhandlen, og så tilbyder jeg hjælp til Google my Business, som er et gratis værktøj, der er ekstremt vigtigt, siger Uffe Schmidt, der har fået flere forespørgsler fra lokale butikker om fortsat rådgivning.

- Jeg synes, det har været et vildt spændende arbejde i det seneste år, men jeg ved endnu ikke, hvor det ender, for jeg har ikke gjort så meget ud af mit eget firma endnu, siger Uffe Schmidt, der fortsat vil have sit fokusområde på Billund Kommune.

Annonce

Mod på mere

- Det er her, jeg har lokalkendskabet, knowhow og mit netværk, og her jeg for alvor kan binde ting sammen, fordi jeg kender det i dybden, siger Uffe Schmidt, der oplever, at dét, at der er blevet kradset i overfladen omkring nogle ting i butikslivet, har givet mod på mere blandt butikkerne, og derfor er der fortsat en interesse for rådgivning i forhold til drift og markedsføring og problemstillinger, som man ønsker nye øjne på.

Uffe Schmidt oplever dog, at butikkerne generelt gør det rigtig godt.

- Jeg ser positivt på detailhandlen her i kommunen. Der er positive tendenser, og i den kommende tid kommer der to nye spisesteder (gourmet restaurant og Royal Café i den tidligere bagerbutik, red.). Jeg oplever, at butikkerne er omstillingsparate, og at de ved, hvor de skal hen og tager de udfordringer med, der måtte komme på vejen, siger Uffe Schmidt, der tillige fortsat er tovholder på den nye SMS-service med tilbud til private fra forretninger og virksomheder.

- Der er 40 virksomheder, der bruger det, og vi har over 2500 tilmeldte. Den platform, vi bruger, har meldt ud, at vi har været de bedste og hurtigste til eksekvering, så der er en vilje, siger Uffe Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce