Annonce
Erhverv

Ufortjent eftermæle: Bent skabte million-plusser på stribe

Efter 54 år med Hamag A/S er den tidligere ejer, 78-årige Bent Møller, nu gået på pension. På intet tidspunkt har der været røde tal på bundlinjen. Foto: Timo Battefeld
Det kunne opfattes som om, at den nuværende hovedaktionær i Hamag A/S, Søren Lynge Nielsen, langede ud efter den tidligere ejer og senest medejer, Bent Møller, efter et ekstraordinært stort overskud, men det er ikke tilfældet, forklarer han.
Annonce

Rødekro: Æv, altså. Når man i et langt arbejdsliv har leveret lutter gode resultater, er det ikke sjovt med et eftermæle gående på det modsatte i det sidste år. Specielt, når det beror på en misforståelse.

I Rødekro er de stolte af virksomheden Hamag A/S, der laver udstyr og teknologi til servicestationer og tankanlæg. En virksomhed, som indtil for et halvt år siden var en familiedrevet virksomhed. Derfor gjorde det ondt på mange, da man onsdag i sidste uge i forbindelse med offentliggørelsen af et ekstraordinært stort overskud kunne finde denne overskrift i JydskeVestkysten og på jv.dk "Farvel til tidligere ejer og goddag til kæmpe overskud".

Baggrunden var en lidt kort forklaring fra den nuværende hovedaktionær og direktør, Søren Lynge Nielsen:

- Den primære årsag er, at vi har gennemført den sidste del af et generationsskifte, sagde han.

Den gik også lige ind hos 78-årige Bent Møller, som afhændede sine sidste 33 procent af aktierne i Hamag A/S med udgangen af april. Sammen med sin bror, Gerth Lildholdt Møller, overtog han en virksomhed, faren havde etableret.

- I de 54 år, jeg har været der, har vi aldrig haft underskud. For fem år siden havde vi et endnu større overskud end i år, men så har vi investeret en del, inden der igen kom et stort overskud, forklarer Bent Møller.

Jeg har afleveret en virksomhed i sund drift. En virksomhed, der er klar til en fremtid med biobrændstof og de nye brændstoftyper, der er under udvikling.

Bent Møller, tidligere ejer af Hamag A/S

Annonce

Træls misforståelse

Sandheden er imidlertid også mere nuanceret. Generationsskiftet er den primære årsag til det ekstraordinært store overskud, men:

- Når man gennemfører sidste del af et generationsskifte, får man ryddet op i det hele, og alt bliver afregnet. Vi har ikke haft en større omsætning end ellers, forklarer direktør Søren Lynge Nielsen, der ejer 75 procent af aktierne i Hamag A/S.

Søren Lynge Nielsen understreger, at han har et rigtig fint forhold til sin tidligere partner, og han har ligesom Bent Møller modtaget mange undrende forespørgsler, efter det kunne udlægges som om, at Bent Møllers udtræden af virksomheden var årsagen til det gode resultat.

- Jeg er blevet ringet op af rigtig mange kunder og andre, der har forstået det på den måde. Det er selvfølgelig ærgerligt, at det er opfattet sådan, erkender Søren Lynge Nielsen.

- Det er et lykkeligt generationsskifte og en lykkelig videreførelse af Hamag i lokalområdet. Det er en aftale, der er lavet for flere år siden, og nu har vi bare gennemført den sidste del af den. Jeg har kæmpe respekt for, hvad Bent Møller har gjort gennem 54 år i Hamag, siger Søren Lynge Nielsen.

Kunne være endt på udenlandske hænder

  • Bent Møllers bror, Gerth Lildholdt Møller, trådte først ud af ejerkredsen, inden Bent Møller indledte det generationsskifte, der nu er fuldbyrdet. Et skifte til en ny dansk ejer, der var blevet sluset ind i virksomheden.
  • - Der var en udenlandsk virksomhed, der ville købe os, men for mig var det vigtigt, at virksomheden blev på danske hænder. Vi skyldte både medarbejderne, hvoraf nogle havde været der i 45 år, men også kunderne, at virksomheden fortsatte i den samme ånd.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce