Annonce
Tønder

Ufrivillig snurretur blev dyr for Ole Petersen

Ole Petersen viste hele vejen på Ring Djursland, at farten var der - men en snurretur i finalen blev dyr for Petersen. Foto: Uwe Iwersen
Det så længe ud til, at Ring Djursland ville give Ole Petersen fra Bredebro en stabil pointhøst, men i finalen kostede et sammenstød dyrt for Bredebro-køreren, som dog holder fast i den samlede andenplads i tabellen.

BREDEBRO/RING DJURSLAND: Ole Petersen havde helt klart håbet på mere, men weekendens jagt på en ny sejr på Ring Djursland døde ud midt i finalen, da han blev kørt af banen af en konkurrent og satte en solid pointhøst til.

Det hele begyndte ellers fint på den tekniske bane på Djursland, hvor Ole Petersen tog andenpladsen i weekendens første heat og fulgte op med en femteplads i det andet. Et fornuftigt udgangspunkt, som gav ham en startposition som nummer fire til finalen.

Her gik det imidlertid skævt, for efter at have fightet godt for fjerdepladsen blev Ole snurret rundt af en konkurrent, og måtte se sine nærmeste konkurrenter i den samlede tabel, Kevin Rossel, Martin Andersen og Christian Sørensen stikke af.

Annonce

Nu var det min tur til at være uheldig, men vi skal nok komme videre igen.

Ole Petersen, racerkører, Super GT-serien, Bredebro

Heldet udeblev

En skuffende tiendeplads blev facit, men trods den nedslående slutning på weekenden, så er optimismen i behold hos OP Motorsport i Bredebro dagen derpå.

- Nu var det min tur til at være uheldig, men vi skal nok komme videre igen. Jeg tager det med fra weekenden, at vi helt tydeligt havde farten til at være med oppe foran, men heldet var der bare ikke, forklarer han.

Derfor er Ole Petersen og OP Motorsport også under et vist pres forud for næste afdeling af Super GT Danmark, som køres allerede om to uger på Jyllandsringen. Den silkeborgensiske bane er nemlig ny på kalenderen, og samtidigt er der for alvor brug for point, hvis ambitionen om at være med i mesterskabskampen skal kunne køre hele vejen til efteråret:

- Bilen kører rigtig godt, men uden lidt held er det svært. På den lange bane skal vi hente Kevin lige så stille og roligt - han skal i hvert fald ikke have lov at rulle væk med det, siger Ole Petersen og tilføjer:

- Konstante point bliver nøglen til mesterskabet - hvis vi da ikke bliver puffet af banen undervejs. Der var i hvert fald ikke langt fra succes til fiasko i finalen i går, konstaterer han tørt.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce