Annonce
Vejen

Uge sex på Føvling Skole

Eleverne i 1. klasse på Føvling Skole øver sig i at sige fra. Foto: Trine Høhrmann

FØVLING: Eleverne i 0.-6. klasse på Føvling Skole har i uge 6 arbejdet med sex. Temaet i år var grænser, så eleverne har arbejdet med egne og andres grænser psykisk og fysisk, fortæller klasselærer Trine Høhrmann.

- Der er blevet talt om grænser i forskellige sammenhænge. Herudover har elever prøvet øvelser, hvor de skulle mærke egne grænser.

- F.eks har 1. klasse lavet en øvelse, hvor de går tættere og tættere på hinanden, indtil der bliver sagt stop. På den måde blev det tydeligt, at vores grænser er forskellige, alt efter hvem vi står overfor. Eleverne har taget godt i mod emnet og deltaget aktivt, fortæller Trine Høhrmann.

Annonce
Eleverne i 1. klasse på Føvling Skole øver sig i at sige fra. Foto: Trine Høhrmann
Eleverne i 1. klasse på Føvling Skole øver sig i at sige fra. Foto: Trine Høhrmann
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce