Annonce
Danmark

Ugens mest omtalte sygemelding: Khader for syg til en møgsag

Ugens mest omtalte sygemelding stod Naser Khader (K) for. Han blev tilsyneladende ramt af akut stress, efter at Berlingske i søndags kunne fortælle, at otte kendte og ukendte debattører har oplevet trusler eller hårde reaktioner fra Naser Khader, efter at de havde udtalt sig kritisk om ham. Khader har i flere tilfælde henvendt sig til de pågældendes arbejdsplads eller truet med at gå til deres chefer.

Nu er der ikke noget ualmindeligt i, at politikere går ned med stress. Det har både Alex Ahrendtsen (DF), Karsten Lauritzen (V) og Eva Flyvholm (EL) prøvet. Bare for at nævne nogle.

Det er timingen i Khaders sygemelding, der har vakt opsigt. Den ligner i påfaldende grad den sygdom, som Morten Østergaard (R) blev ramt af, da han blev taget med hånden på et kvindelår i en 10 år gammel sag, eller den, som Morten Messerschmidt (DF) blev ramt af, da han blev mistænkt for at have haft fingrene for langt nede i EU's kagedåse.

Annonce


Det er timingen i Khaders sygemelding, der har vakt opsigt. Men kunne kalde det vejen-ud-af-en-shitstorm-sygemelding.

Fra klummenMen kunne kalde det vejen-ud-af-en-shitstorm-sygemelding.

Ekstra Bladets politiske kommentator Joachim B. Olsen beskriver situationen sådan her:

"Når en politiker melder sig syg med stress eller depression, kan journalister ikke længere stille dem kritiske spørgsmål. Politikeren får fred, fordi journalister respekterer, at en politiker er syg. Sådan skal det også være. Men det kræver samtidig, at vi kan have tillid til, at politikere ikke bruger 'sygekortet', når møgsagerne vokser sig for store. Gør de ikke det, har vi et demokratisk problem".

Information skrev sådan her i en leder: ”Sygemelding ligner en gratis omgang. Altså for politikere. Trods mistanken om, at enkelte politikere udnytter sygemeldinger til at skjule sig fra deres møgsager, kan man dårligt klandre politikerne, at de følger de regler, der nu engang gælder”.

Helt parodisk blev det, da partikammerat Rasmus Jarlov forsøgte at komme til Khader undsætning ved på sin Facebook-profil at offentliggøre den lægeerklæring, der skulle bevise, at det skam er rigtig nok, at Khader er rigtig syg:

"Der bekræftes hermed, at ovenstående patient er tilknyttet min klinik, og at hans fravær fra arbejdet skyldes sygdom".

Så må man håbe, at Naser Khader hurtigt finder kuren mod sin sygdom. For Ida Auken betød det for eksempel omgående helbredelse, da hun efter ni måneders sygeorlov skiftede De Radikale ud med Socialdemokratiet.

Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Annonce