Annonce
Kolding

Uheld efter haglvejr: Bilist mistede herredømmet

Ingen af de to personer i den forulykkede bil var umiddelbart kommet til skade ved uheldet. Arkivfoto: Kristian Djurhuus/Scanpix

En haglbyge sendte søndag aften en bilist på afveje på E45 Sønderjyske Motorvej nord for Christiansfeld.

Politiet fik anmeldelsen om uheldet klokken 20.22, oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Halfdan Kramer. Uheldet skete i nordgående retning mellem frakørsel 66 Christiansfeld og 65b Vonsild.

- Det er et solouheld - angiveligt på grund af en haglbyge, som rammer. Bilen skrider rundt. Begge de to personer i bilen er umiddelbart uskadte, men skal tilses af en ambulance på stedet, siger Halfdan Kramer.

Motorvejen blev ganske kortvarigt spærret helt på grund af uheldet, men der er nu åbent i det ene spor, og der skulle ikke være nogen trafikale problemer,

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce