Annonce
Aabenraa

Uheld eller hærværk: Modstandere jubler over væltet vildsvinehegn

Billedet er taget fredag umiddelbart vest for Rudbøl. Privatfoto
Medlemmer af Facebookgruppen "Vildsvinehegn - nej tak" hylder et billede, som viser en del af vildsvinehegnet, der er blevet væltet. Naturstyrelsen tror dog, der er tale om en vildfaren landbrugsmaskine eller lastbil.

Rudbøl: "Tak for civil ulydighed", "De skulle have en medalje" og "Tear down this wall!"

Det skorter ikke på roser i Facebook-gruppen "Vildsvinehegn - nej tak". Her har en bruger lagt billeder op af dele af vildsvinehegnet, der er blevet væltet, og det er tilsyneladende noget, der vækker glæde hos hegnets modstandere.

Hos Naturstyrelsen er skovrider Bent Rasmussen opmærksom på sagen.

- Det er ovre i hegnets vestlige del, hvor en relativ lang strækning er fuldstændigt smadret, siger han.

Han mener dog ikke - i modsætning til hvad de glade modstandere antyder - at der er tale om hærværk.

- Det er enten en landbrugsmaskine eller lastbil, som har kørt ind i det. Vejen er ret smal lige der. Det har ikke noget med hærværk at gøre, og vi opfatter det som et uheld. Men vi synes selvfølgelig, at man skal henvende sig, hvis man er kommet til at ødelægge statens ejendom. Det er jo et forsikringsspørgsmål, siger Bent Rasmussen.

Annonce
"Du kommer ikke herind", står der på plakaten, der indgår i den dansk-tyske udsmykning på vildsvinehegnet. Foto: Lars Salomonsen

Han er godt klar over, at hegnet vækker vrede hos nogen.

- Vi er opmærksomme på, at det er en kontroversiel sag, og når der sker noget, vil der nok være en tendens til at sætte det ind i en sammenhæng, hvor man synes, det passer ind, siger han om de jublende kommentarer på Facebook.

Han oplever generelt ikke hærværk på hegnet. Men den dansk-tyske venskabsgruppe "Wildschweinezaun der Liebe" har valgt at udsmykke vildsvinehegnet med guirlander og citater i Ellund syd for grænsen. Det har den gjort for at vise, at båndet mellem Sønderjylland og Sydslesvig er stærkere end et stykke metal.

Den slags får lov til at hænge.

- Det er også en måde at udtrykke sin demokratiske ret til at være uenig. Egentlig synes jeg, det er en rigtig tiltalende måde at give udtryk for, at man synes, tingene skal være på en anden måde. Det er et harmløst, men også effektivt signal at sende. Det skal folk have lov til, så længe det ikke er i vejen for vores arbejde, siger Bent Rasmussen.

Det væltede hegn skal dog ordnes.

- Det er ikke blevet fikset endnu, men det bliver det, siger Bent Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjergs børn bliver elektriske

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce