Annonce
Aabenraa

Uheld eller hærværk: Modstandere jubler over væltet vildsvinehegn

Billedet er taget fredag umiddelbart vest for Rudbøl. Privatfoto
Medlemmer af Facebookgruppen "Vildsvinehegn - nej tak" hylder et billede, som viser en del af vildsvinehegnet, der er blevet væltet. Naturstyrelsen tror dog, der er tale om en vildfaren landbrugsmaskine eller lastbil.
Annonce

Rudbøl: "Tak for civil ulydighed", "De skulle have en medalje" og "Tear down this wall!"

Det skorter ikke på roser i Facebook-gruppen "Vildsvinehegn - nej tak". Her har en bruger lagt billeder op af dele af vildsvinehegnet, der er blevet væltet, og det er tilsyneladende noget, der vækker glæde hos hegnets modstandere.

Hos Naturstyrelsen er skovrider Bent Rasmussen opmærksom på sagen.

- Det er ovre i hegnets vestlige del, hvor en relativ lang strækning er fuldstændigt smadret, siger han.

Han mener dog ikke - i modsætning til hvad de glade modstandere antyder - at der er tale om hærværk.

- Det er enten en landbrugsmaskine eller lastbil, som har kørt ind i det. Vejen er ret smal lige der. Det har ikke noget med hærværk at gøre, og vi opfatter det som et uheld. Men vi synes selvfølgelig, at man skal henvende sig, hvis man er kommet til at ødelægge statens ejendom. Det er jo et forsikringsspørgsmål, siger Bent Rasmussen.

"Du kommer ikke herind", står der på plakaten, der indgår i den dansk-tyske udsmykning på vildsvinehegnet. Foto: Lars Salomonsen

Han er godt klar over, at hegnet vækker vrede hos nogen.

- Vi er opmærksomme på, at det er en kontroversiel sag, og når der sker noget, vil der nok være en tendens til at sætte det ind i en sammenhæng, hvor man synes, det passer ind, siger han om de jublende kommentarer på Facebook.

Han oplever generelt ikke hærværk på hegnet. Men den dansk-tyske venskabsgruppe "Wildschweinezaun der Liebe" har valgt at udsmykke vildsvinehegnet med guirlander og citater i Ellund syd for grænsen. Det har den gjort for at vise, at båndet mellem Sønderjylland og Sydslesvig er stærkere end et stykke metal.

Den slags får lov til at hænge.

- Det er også en måde at udtrykke sin demokratiske ret til at være uenig. Egentlig synes jeg, det er en rigtig tiltalende måde at give udtryk for, at man synes, tingene skal være på en anden måde. Det er et harmløst, men også effektivt signal at sende. Det skal folk have lov til, så længe det ikke er i vejen for vores arbejde, siger Bent Rasmussen.

Det væltede hegn skal dog ordnes.

- Det er ikke blevet fikset endnu, men det bliver det, siger Bent Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce