Annonce
Billund

Uheld kostede topplacering for Frederik Vesti

Frederik Vesti var uheldig i løb i pinsen. Foto: Van Amersfoort Racing

Olie på banen blev en dyr omgang for Frederik Vesti, der ikke nåede forventet topplacering.

Annonce

Filskov: Glæden over sine to sejre på Paul Richard for en uge siden blev kort for 16-årige Frederik Vesti fra Filskov. Endnu en løbsweekend er kørt, og denne gang på den tyske bane Lauzitsring, der normalt ligger godt til Vesti. Hurtigste tid i træningen og en næstbedste og tredjebedste tid i tidtagningen lovede rigtig godt for pinsens tre løb. Men allerede i starten af første løb gik det galt. En eksploderet gearkasse hos en konkurrent længere nede i feltet lækkede en masse olie på banen, uden det blev rapporteret, hvilket betød en masse afkørsler. Frederik Vesti var den første til at mærke muren.

- Bagsiden af min placering helt oppe foran i feltet viste sig paradoksalt at blive mit uheld. Jeg var den første, der ramte olien og kunne derfor ikke tage mine forholdsregler. Jeg blev totalt overrumplet. Jeg ramte muren med et brag og kunne blot sidde og vente på, at der skete det samme for bilerne bagved mig. Og det var præcist, hvad der skete. Jeg blev ramt af flere af mine konkurrenter, og min bil fik en masse skader. Jeg selv slap heldigvis fra uheldet uden fysiske mén, udtaler Frederik Vesti i en pressemeddelelse.

Frederik Vestis bil gled af banen på grund af olie. Foto: Van Amersfoort Racing
Annonce

Ti biler var ude

Løbet blev siden standset og genoptaget, men hele 10 biler var ude af løbet. Det blev en kamp med tiden at få Vesti's bil klar til andet løb senere på dagen. Det blev den - troede man. Allerede på opvarmnings omgangen inden løbet mærkede Vesti, at den var gal.

- Der var ingen træk i motoren overhovedet, fortæller han.

I det tredje løb skulle Vesti på grund af de to dårlige resultater starte fra 18. position. Her tog han 13 placeringer og sluttede på en femteplads. Vesti var samtidigt den hurtigste kører af alle på banen. En indikation på, hvad det kunne være blevet til på en weekend, der dog hurtigt skal glemmes. Næste løb køres på F1 banen Red Bull ring i Østrig den 8.-10. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Blåvand under angreb - igen

Podcast

JV Podcast: Derfor får Søvndal svært ved at erobre borgmesterposten

Annonce